Ugródeszka a nagyvilágba

2023.07.06. 14:12

Szó szerint a nagybetűs életbe csobbantak a debreceni végzős diákok – fotókkal

A nyakkendőt végre fürdőnadrágra cserélhették a frissen végzett tanulók.

Bevették a végzősök a debreceni Aquaticumot

Forrás: Kiss Annamarie

Az érettségi és a szakmai vizsgák fáradalmaitól szabadulhattak meg csütörtökön a debreceni középiskolás fiatalok végzősök napján az Aquaticum Debrecen Strandon, ahol a tanulmányaikat befejező diákok a városnak köszönhetően egy napig ingyen vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, mintegy ugródeszkaként a nagyvilágba.  

A II. János Pál pápa sétányon már délelőtt dübörgő zene jelezte, hogy valami készülődik. Habár a diákok ekkor még gyülekeztek, a buli ugyanis jellemzően késő délutánra kerekedik ki a végzősök napján. A korán érkezők egy része már csapatokban készült a strandröplabda-bajnokságra, a verseny ugyan még el sem kezdődött, máris találkoztunk a magát győztesnek valló csapattal. A Fazekas Mihály-gimnázium diákjai az éppen foglalt pálya mellett gyakorolták a nyertes koreográfiát, és magabiztosan állították: ők lesznek az elsők. Mások a medencében dobálták a levegőbe a strandlabdát vagy éppen egymást. Az iskola vége, a nyár kezdete, a közös élmény és a strand illata garantálta a jó hangulatot. 

– Nagyon vártuk már ezt a napot, végre magunk mögött tudhatjuk az iskolát. Bár részemről az egész nyár bulizással fog telni, de nagyon hálás vagyok, hogy egy nap csak rólunk szól, és együtt lehetek a barátaimmal – mondta egy mechwartos lány.

Az eseményen tiszteletét tette Papp László is, a polgármester a Haonnak elmondta, büszke a debreceni diákokra:

Hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre a végzősök napját az Aquaticum strandon. A koronavírus-járvány ideje alatt nagyon szűk volt a fiatalok mozgástere, és közösségi élmények nélkül kellett zárniuk a középiskolai tanulmányaikat. Mivel ekkor egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkezik az életük, arra gondoltunk, hogy valahogyan fel kellene dobnunk ezt az élményt számukra. Ekkor született meg a gondolat, hogy az akkor átadott strandon egy nap legyen a végzősöké

 – mondta Papp László.

Aquaticum végzősök napja Debrecen
Forrás: Kiss Annamarie

A polgármester hozzátette, ez a gesztus egyben üzenet is a diákok felé, hiszen a város számít rájuk, és arra, hogy a jövőben is Debrecenben képzelik el az életüket. 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában