haon.hu PODCAST

2023.06.09. 12:35

Debrecenben boszorkányégetés? – elfeledett bűnügyek nyomába eredtünk

Horog Máté és Donga Dóra a Haon podcaststúdiójában

Forrás: Molnár Péter

A Hír FM debreceni adásában igazán kalandos utazást teszünk a cívisváros utcáin Horog Máté segítségével. A Haon podcaststúdiójának vendége grafikus, pedagógus, a City-Legends.com alapítója és alkotója, emellett már 2017 óta tart Alföldi "Szellemes" Városjárás címmel sétákat az érdeklődőknek.

A fiatal művész odavan a város történelméért, több mint 200 debreceni vonatkozású könyve van otthon, és az Alföldi „Szellemes” Históriák, avagy képtelenségek képes gyűjteménye című, feleségével együtt írt kötetről is ismerhetjük a nevét.

A mai műsor témája a bűn és bűnhődés, avagy debreceni elfeledett bűnügyekről beszélgettünk. Mátétól megtudtuk, hogy a belvárosban, ahol mi minden nap kényelmesen sétálgatunk, vagy épp várjuk a villamost, anno, a 16. század környékén még embereket szekér után kötve hurcoltak végig az utcán. Továbbá a Csapókertben valószínűleg boszorkányokat égettek el, sőt a Régi Városháza épületében még börtön is volt. Ilyen és ehhez hasonló „rémtörténetekről” tudhattunk meg többet a szűk félórában. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában