Közel lehet a segítség

2022.10.26. 16:23

Ez nem kis dolog: több mint egymillió nőt érint hazánkban az inkontinencia

A vizelettartási zavarokkal szenvedő nőknek segíthet az új készítmény.

Dr. Kozma Bence osztályvezető adjunktus, dr. Krasznai Zoárd klinikaigazgató és prof. dr. Takács Péter kutatásfejlesztési vezető és

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján vizsgálták azt az új étrendkiegészítőt, amely segítséget nyújthat a vizeletinkontinenciával küzdő nőknek.

– Az inkontinencia ma hazánkban 1-1,5 millió nőt érint, tekinthetjük népbetegségnek is. Leggyakrabban a terheléses formája fordul elő, amely jelentős negatív hatással bír az érintettek életére. A tartósan fennálló probléma depresszióhoz is vezethet. A betegség kezelése több szinten történik: elsőként életmódváltást, viselkedésterápiát és a gátizomzat erősítését javasolják, amennyiben ezek hatástalanok, műtétre kerül sor. Jelenleg nem ismert olyan gyógyszeres kezelés, amely segíthet a medencefenéki izmok erősítésében. Az újonnan kifejlesztett készítmény a gátizomzat erősítésével és a kismedence biomechanikai tulajdonságainak javításával tudja az inkontinencia első vonalbeli kezelését segíteni – emelte ki dr. Kozma Bence osztályvezető adjunktus.

Dr. Krasznai Zoárd klinikaigazgató, prof. dr. Takács Péter kutatásfejlesztési vezető és dr. Kozma Bence osztályvezető adjunktus
Forrás: Czinege Melinda

Dr. Krasznai Zoárd klinikaigazgató hozzátette, hogy olyan innovatív terméket fejlesztettek ki, amely hiánypótló a piacon. A szakemberek szerint ezzel egy ígéretes folyamat indulhat el a hazai urogynecologiai szakellátásban.

Prof. dr. Takács Péter kutatásfejlesztési vezető ismertette a vizsgálat részleteit. Előadásában egyebek mellett kitért arra is, hogy az étrend-kiegészítő a gátizomtorna végzésével egyidejűleg szedve gyorsabb javulást eredményez a kismedencei izomzat erősödésében, ezáltal csökkenti az akaratlan vizeletürítést.

A termék kereskedelmi forgalomban jelenleg még nem elérhető.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában