Az Év Fagylaltja

2022.07.13. 11:20

Debreceni az ország második legjobb fagylaltja

A Ladányi Cukrászat levendulás finomsága elvarázsolta a szakmai zsűrit.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ezüst érmet szerzett az Év Fagylaltja verseny idei kiírásában a debreceni Ladányi Cukrászda Lazy Berry nevű remekműve. A tegnap lezajlott esemény szinte már tradíciónak mondható, célja minden évben a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Forrás: Ladányi Cukrászda

Az ország második legjobb fagylaltjáról a cukrászda tulajdonosát, Ladányi Krisztinát kérdeztük.

– Ez egy fehércsoki alapú, levendulás fagylalt, melyben némi ropogós, kekszes-csokoládé réteget is elrejtettünk, a tetejét pedig egy különleges eperszósz takarja. Nevét tekintve a lazy (lusta) a levendula nyugalmára, a berry pedig az eperre utal. Két fagylalttal indultunk a regionális versenyen, végül ez a verzió jutott a döntőbe, és érte el a második helyet. Nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre, hatalmas boldogság ez az egész családunk számára – emelte ki Ladányi Krisztina.

Forrás: Ladányi Cukrászda

A Lazy Berry az országos ezüst mellett a „Régió kiváló fagylaltja” díjat is elnyerte.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában