Campus Fesztivál 2022

2022.07.20. 15:51

Beindult Debrecen legnagyobb bulija – Tárt kapukkal vár a Campus Fesztivál!

Gördülékenyen ment a beléptetés, megtelt élettel a stadion környéke.

Forrás: Molnár Péter

  • Szerdán 14 órakor léphetett be a Campus Fesztivál területére az első bulizó, aki a következő négy napban összesen 19 programhelyszínen több mint 200 koncert és dj fellépéséből, valamint számos egyéb programból válogathat.
  • Az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál idén 14. alkalommal nyitotta meg a kapuit, ezúttal a Nagyerdei Stadion körül, ahol néhány éve otthonra talált.

Míg végignézek hátizsákokkal terhelt belépők során, a polifoamtekercsekkel tarkított, színes „sorkígyón”, a vállakat lehúzó sátrakon, nehéz a felszabadultság fogalmát egyeztetnem a képpel. Pedig a Campus Fesztivál szerdán délután megnyíló kapuja előtt mindannyian ezért az érzésért álltak sorba.

Bella, Biti és Vica Kassáról utaztak a cívisvárosba, egyikük itt volt gimnazista, s korábbi jó élményei nyomán az idei bulira már barátnőit is magával hívta.

Nagyon jó fellépők voltak, ahogyan idén is. Ezen kívül megragadott a helyszín és az, hogy nem zavaróan nagy a rendezvény

– mondta a logopédusnak készülő ELTE-s Biti. A kézműves tárgykultúrát a fővárosban tanuló Bella a Parno Graszt, a Heavy Brains és az Aurora koncertjén biztosan bulizni fog. Vica számára külön izgalom, hogy a fesztivál ideje alatt, csütörtökön derül ki, felvették-e az áhított Semmelweis Egyetemre.

Forrás: Molnár Péter

Azzal a jókívánsággal búcsúztam, hogy a Pont Ott Partin legyen miért ünnepelnie, majd a bejárat felé lépdeltem. A beléptetés gördülékenyen zajlott, a néhány perces diskurzus alatt métereket haladtunk előre. A jegyátvevő konténereknél sem volt a nyitáskor jelentős torlódás, a jelek szerint jót tett, hogy napok óta karszalagra válthatók az előre megvásárolt bérletek a belvárosban is.

Az Ady Endre úti főbejáraton belépve civilek standjának sorával találkozunk, balra a gyermekek paradicsoma, szemben egy élelmiszerbolt fogad. A színpadoknál a technikai beállítások zajlottak, néhol lámpákat szereltek, máshol a hatalmas fesztivál megannyi segítőjének tartottak eligazítást kisebb csoportokban. 

Forrás: Molnár Péter

„Ide mindenki jön”

Gurulós bőröndök ritmusára meneteltem a terület túlsó felében található sátortáborig, ahol Nagy Napsugár Sára és Csató Csenge is átmeneti otthonuk helyszínét keresték. A nyíregyházi iskolatársak számára már hagyomány a Campus, öt alkalmat idéztek fel emlékezetükben. A tradíció szerint idén is nagy baráti társasággal érkeztek, portájukon húsz alvóhelyet kell varázsolni, sátor alá hozni. Az animációt tanuló Csenge és a baristaként hamarosan munkába álló, ám pszichológus pályára vágyó, útkereső Sugi épp ezt emelik ki a fesztivál kapcsán. Itt annyiféle zenei stílus képviselői lépnek fel, hogy a nagy baráti kör minden tagja talál magának programot.

– Ide mindenki jön, mert van alternatív magyar zene, külföldi előadók, metál, elektronikus – sorolta Sugi. Hozzátéve: 

A Campus volt az első fesztiválélményem. Itt éltem meg először az első szülők nélküli szabadságérzetet, azt hogy találkozhattam például az ország másik végéről érkezett fiúval és beszélgettünk hajnal négyig. Nagyon kedves, szabad környezetben vagyunk ilyenkor.

Szó esett arról is, hogy a nagy csapat védőháló, keresik egymást mobilon, ha valakit egy ideig nem látnak és követőapplikációt használnak. Az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb rendezvényeként azt említik, amikor négy fiú fehér „vegyvédelmi ruhában” bulizta végig a koncerteket.

Közös lüktetés

A 14. Campus Fesztivál első fellépője Damien Steel fél négykor nyitott a Hangfoglaló Színpadon, az első napon zenélt többek között Rúzsa Magdolna, a Halott Pénz, a KFT, a Budapest Bár, a Mudified és a Pál Utcai Fiúk.

Ahogyan egyre több helyről zene szólt, a stadionnal szemben állva ez a sokféle hangzás valahogy mégis egy ritmussá simulva kúszott be a fülembe és a belső lüktetés biztosított arról, hogy a következő négy napban a 19 programhelyszínen több mint 200 koncert és dj fellépéséből válogatva mindenki megtalálja majd azt, amiért idejött: a felszabadult szórakozást, a Campus-feelinget. 

HaBe

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában