Szemet gyönyörködtető

2022.06.23. 08:12

Virágkupolák a debreceni Kálvin téren

A kertészek 6 ezer begóniát ültettek, és 12 futtatóidom is van.

Forrás: Kiss Annamarie

Ismét egy varázslatos és hatalmas virágkompozíció ékesíti a Kálvin téri Csokonai-szobor körüli parkokat. Az alkotásról Kiss Zoltán, a Bazár Parking 2000 Kft. csoportvezetője a Napló helyszíni érdeklődésére elmondta, hogy az ágyásokba ezúttal megközelítőleg hatezer tő – négyféle színű – begóniát ültettek, melyeket az önkormányzati Dekert Kft. telepén neveltek.

A múlt pénteken kezdett parkosítás eredményeként szerdáig 700 négyzetmétert ültetett be a cég nyolc munkatársa. 

Forrás: Kiss Annamarie

A polgármesteri hivataltól azt is megtudtuk, hogy a háromdimenziós megjelenésű virágágyás alapjául a sokszögformákban elrendezett, különböző színű (fehértől a sötét rózsaszínig terjedő) virágok szolgálnak. Az ágyásokat sétányok szelik át, melyek fölé elszórtan 12 fémszerkezetű futtatórács kerül. Ezekre virágzó futónövényeket futtatnak. 

Forrás: KISS ANNAMARIE HAON / Kiss Annamarie

Kérdésünkre arról is tájékoztattak, hogy hasonló, de kisebb méretű háromdimenziós virágágyások lesznek még a Vincellér és a Szabó Lőrinc utcai körforgalomban, valamint a Jerikó utca és a Cívis utca virágágyásaiban. Ezeken a helyeken a korábban már máshol használt, felújított és újragondolt vasszerkezeteket helyezik el.

VA 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában