Tüneményes ikrek Kamerunból

2022.04.04. 14:55

Törpekecskék rabolják el a látogatók szívét a debreceni farmon

A törpekecskék mamája cirkuszi állat volt, végül egy magánfarmon találták meg otthonukat.

Forrás: Molnár Péter

Már héthetesek azok a kameruni törpekecskék, amelyek hármas ikrekként egy debreceni privát farmon látták meg a napvilágot. A farm tulajdonosa, Koroknai Edit, a Modem egykori ügyvezetője lapunknak beszélt az apróságokról. 

Forrás: Molnár Péter

– A kecskéknél meglehetősen gyakori, hogy ikrek szülessenek, arra azonban mi sem számítottunk, hogy hárman jönnek világra. Az anyukájuk, Lili vélhetően cirkuszi kecske volt fiatalabb korában, a farmunkon lévő akadálypályát ugyanis egészen könnyedén vette. Ajándékba kaptuk őt, hét héttel ezelőtt pedig megszülettek a kicsinyei is: a kis foltos Kókusz és a két fekete példány, Ödön és Sodó – emelte ki. Mint megtudtuk, a három játékos, vidám törpekecske közül Ödön bak, és jól láthatóan az ő személyisége tűnik a legerősebbnek a testvérek közül. Ottjártunkkor a Debreceni Ifjúság Utcai Óvoda Szoboszlói Úti Tagintézményének diákjai látogatták meg a farm állatait, köztük a három törpekecskét is. Az etetés, simogatás közben a gyermekek jelenléte sem ijesztette meg Kókuszékat, bátran pózoltak egy-egy fotó erejéig a fiatal állatbarátokkal. 

 

PSZ 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában