hagyomány a solymászat

2021.10.30. 12:22

Debreceni solymász is tartott előadást a V4-ek solymásztalálkozóján

Magyarországon a Magyar Solymász Egyesület szervezi a solymászok közösségi életét.

Fotó: Magánarchívum

Október 23-27. között tartotta meg a Magyar Solymász Egyesület a „II. Visegrádi Országok Solymásztalálkozó és Konferencia 2021” című összejövetelét. Novákné Magyar Hajnalka főszervező elmondta, hogy a rendezvényen a V4 országok solymászain kívül bolgár, román és olasz solymászok is részt vettek. A találkozónak a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont adott otthont. A solymásztalálkozón az eredményes közös vadászatokon kívül érdekes szakmai előadások hangzottak el. A két nyitó előadás egyikét az IAF (International Association for Falconry) elnökhelyettese, Janusz Sielicki, a másikat pedig dr. Aradi János debreceni solymász tartotta – olvasható a közleményben.

Élő emberi örökség

Jövőre lesz tíz éve annak, hogy felvették a „Solymászat, mint élő emberi örökség” című örökség-elemet az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Ezzel a magyar solymászat egy 11 ország által korábban benyújtott és reprezentatív listára vett felterjesztéshez csatlakozott Ausztriával együtt. Így az UNESCO listáján a világ solymászatát képviselő Egyesült Arab Emirátusok, Belgium, Csehország, Franciaország, Koreai Köztársaság, Mongólia, Marokkó, Katar, Szaúd-Arábia, Spanyolország és a Szíriai Arab Köztársaság sorához társultunk a magyarországi solymászat hagyományával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában