Óriási teljesítményt hajtott végre!

2021.08.26. 12:17

Kaunasból Józsára repült vissza a galamb

Pillanatok alatt elfogyott a hajdúsági galambászok ünnepi pörköltje.

Forrás: Bekecs Sándor

A város önkormányzata és a Magyar Postagalamb Sportszövetség közös rendezvényére több településről, köztük Debrecen-Józsáról és Hajdúböszörményből is érkeztek főzőcsapatok. Színpadi műsorokkal, családi és gyermekprogramokkal is várták az érdeklődőket augusztus 20-án a tiszafüredi Halas térre. A rendezvényen kiosztották a szövetség éves díjait, majd kenyérszentelés is volt.

Közös főzőcsapattal érkeztek galambászok Hajdúböszörményből és Debrecen-Józsáról. Lapunk Györffy Imre galambászt kérdezte az elmúlt időszak eredményeiről. – Néhány hete országos második helyezést ért el a galambom, a litván Kaunasból repült vissza Debrecenbe, másfél nap alatt megtéve a több mint nyolcszáz kilométeres távot – mondta a józsai csapattag. Hozzátette, közel nyolcszázötven galamb indult útnak, és alig tért vissza 40. Kétezer méteres magasságban is repülniük kellett, illetve egy hatalmas vihar hátráltatta, és sajnálatos módon ritkította a versenyző galambokat. Amelyik galamb egy ilyen távot, ilyen körülmények között meg tud repülni, annak nagyon összetettnek kell lennie mind fizikailag, mind szellemileg – értékelt Györffy Imre. A hajdúsági csapat a füredi rendezvényen marhakörömpörköltet készített, amely népszerűségét jól mutatja, hogy elkészülte után rövid időn belül elfogyott a kondérból.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában