Együttműködés

2021.07.22. 13:50

„A jó táncos többféle stílust is kipróbál”

Közösen szervezett tábort a Unity for Passion és a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület Debrecenben.

Forrás: Takács-Pántya Barbara-archív

Tavaly először mérették meg tudásukat a Unity for Passion versenyén a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület lányai. Idén két online megmérettetésen, majd nemrég egy személyes jelenléttel zajló versenyen is szerepeltek. A szervezők a fővárosban és a Balatonon is rendszeresen tartanak tánctáborokat, de idén júliusban a két szervezet összefogásának eredményeként Debrecenben is megtartották a tréninget.

Takács-Pántya Barbara egyesületvezető számolt be a részletekről a Naplónak. – A háromnapos tábor alatt reggel kilenctől délután hatig voltak programok a résztvevő 59 táncos számára. Király Bélával, a Unity for Passion megálmodójával együtt szerveztük meg a cívisvárosi tábort. Ő egyébként a show-tánc mellett funkcionális art, illetve jazztréninget tartott, rajta kívül Rónai András klasszikus balettet, Ungi Krisztián modern táncot és koreográfiát, Selmeczi Bánk pedig akrobatikát és kreatív átvezetést tanított. A táncosok korosztályos csoportbontással párhuzamosan vettek részt az órákon.

„Ebéd után, még a délutáni edzés előtt strandolhattak a fiatalok, így nemcsak a tanulásnak, hanem a szórakozásnak is volt helye a táborban.”

Csapatépítő programként közösen főztünk – részletezte, hozzátéve, a tábor olyan nagy sikert aratott, hogy már most szervezik a következő, októberi találkozót.

Az egyesületvezető a tréninggel kapcsolatban kiemelte: a legfontosabb, hogy új stílusokkal ismerkedhetnek meg a táncosok. – Az újdonság mindig nagyon kíváncsivá teszi a fiatalokat, nagy lendülettel vetik bele magukat az új ismeretanyag elsajátításába. Erre nagy szükségünk van. A jó táncos ismérve, hogy sokféle stílusban kipróbálja magát. Az, hogy minderre három napot kaptak, rendkívül intenzívvé varázsolta a tábort. Elfáradtak a lányok, de minden pillanatot élveztek – mondta.

Nincs megállás

Az elmúlt időszak nem telt el tétlenül: a lányok több mint tíz versenyen vettek részt azóta, hogy a pandémia korlátozásai enyhültek. Jelenleg a Debreceni Virágkarneválra készülnek. – Sajnos a felvonulás ebben az évben is elmarad. Az egyesületünk tagjai közül több mint százan jelentkeztek az augusztus 2-től induló kéthetes felkészítő táborunkra. Attól, hogy nem vonulunk végig a városon, megtartjuk a tábort, ahol ezúttal szambát tanulnak a táncosaink. A karnevál valamennyi kísérőrendezvényének helyszínén bemutatnánk a koreográfiát – mondta Takács-Pántya Barbara.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában