Emlékezetes nap

2021.06.05. 16:01

Tűzoltóautóval érkezett az oviba

Nem mindennapi vágya teljesült Olivérnek a napokban a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köszönhetően.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzoltóautóba ülni minden gyermek álma, a három és fél éves Oláh-Tihanyi Olivér azonban immár el is mondhatja magáról, hogy teljesült. A kisfiú otthonába néhány nappal ezelőtt a megyei katasztrófavédelem szakemberei csöngettek be, de szerencsére nem a füstölgő kémény miatt, hanem Olivér kedvéért: óvodába vitték a kisfiút. A Naplónak az édesapa, Oláh Róbert számolt be a minden bizonnyal feledhetetlen napról. – Olivér már egyéves kora óta a tűzoltók a kedvencei, jelmezbálon is mindig annak öltözik, emellett többször rajzolt és videón üzent korábban a tűzoltóknak. Ezért kezdtem el megszervezni a járvány előtti időszakban, hogy ellátogathassunk alaktanyába – idézte fel az apuka. Róbert elé azonban akadályt gördített a Covid, így néhány telefonnal még jobb meglepetést szervezett a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: tűzoltóautóval az oviba!

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az apuka elárulta azt is, hogy feleségével nem szerettek volna sokkszerű meglepetést a kis Olivérnek, ezért már előző este finoman célozgattak rá: reggel öltözzön be a kis jelmezébe, úgy mennek majd óvodába. – Eljött a reggel és úgy érzem, azt a pillanatot soha nem fogjuk elfelejteni, amikor meglátta az autót – folytatta Róbert, aki elmondta azt is, hogy a Tégláskerti Óvoda mindössze 500 méter távolságra van otthonuktól, ezért a tűzoltók egy hosszabb körre is elfurikázták Olivért. – A kaland spontán gyermeknappá nőtte ki magát, ugyanis a tűzoltóautó az óvoda udvarába is behajtott, így minden gyerek örömét lelhette az Olivérnek szánt meglepetésben – mondta el Róbert, végül hozzátette: az egész család hálás a debreceni tűzoltóknak ezért a feledhetetlen élményért.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában