Mit tehetünk?

2021.03.11. 17:47

Még idejében lépjünk fel a ráncok ellen!

A szakember a hialu­ron­savas, valamint a C-vitaminos kezelést már harmincéves kortól javasolja.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Már a húszas évek végén, a harmincas évek elején csökkenni kezd a kollagén, a vízmegkötő hialuronsav és az elasztikus rostok száma a bőrben, mondhatni, öregedni kezd. Rugalmatlanabb lesz, petyhüdtté válik. Arról, hogyan léphetünk fel a ráncok ellen, Regényi Zsuzsanna kozmetikust kérdezte a Napló.

A szakember szerint hiába változtak sokat a szépségdivatok az elmúlt években, vannak területek, amelyekben nem ismernek kompromisszumot a hölgyek. A kilókkal már nem harcolunk megszállottan, a ráncok elleni küzdelemben viszont, úgy tűnik, most sincs apelláta.

– Azt látom, az öregedés még most is érzékeny téma a hölgyek esetében. Manapság is küzdenek a korukkal és azzal, hogy az idő bizony nyomot hagy az arcukon. Ugyanakkor azt is látom, hogy ma már sokkal korábban elkezdik a kezeléseket, és nem az utolsó pillanatra hagyják a beavatkozásokat. Sokan fiatalító kozmetikai kezelést kérnek már 30–40 évesen, és nem csak 50 év felett jelennek meg, amikor már komoly, akár plasztikai beavatkozást kellene alkalmazni – mondta a kozmetikus.

Fotó: Regényi Zsuzsanna-archív

A szakember arról beszélt a Naplónak, hogy a mély ráncoktól is megszabadulhatunk, csak időbe telik, mire látható eredményt érnek el a kezelések. – Minél hamarabb fordul valaki szakemberhez, annál könnyebb dolga van a ráncok elleni küzdelemben. Az apró, mimikai ráncokat még egyszerűbben el lehet tüntetni, mint azokat, amelyek már akár évtizedek óta mélyülnek. Egy bizonyos kor felett a ráncok olykor hirtelen jelennek meg, feltűnőek, így nem meglepő, hogy sokan szabadulnának tőlük. A vendégek rendszeresen, havonta, kéthavonta jönnek ránctalanító kezelésre, de emellett fontos az otthoni arcápolási rutinjuk kialakítása is. A látható eredményekért mindenképpen használni kell naponta arclemosót és tonikot reggel, valamint este is, emellett speciális nappali és éjszakai krémeket, szemkörnyék­ápolót, illetve fényvédőt. Ezeket még kiegészíthetik maszkokkal és szérumokkal is, a bőr állapotától függően. Ezekben a termékekben főként C-, A- és E-vitamin, valamint ásványi anyagok találhatók. Azok a vendégeim, akik már évek óta járnak hozzám, sokat fiatalodtak. A bőrük frissült és üdébb lett. Ugyanakkor azt vallom, hogy már az is eredmény, ha egy bizonyos állapotnál sikerül megállítani a bőr öregedését – emelte ki a szakember.

Életmóddal javítható

Kívül-belül kezeljük magunkat – erre hívja fel a kozmetikus a figyelmet. – A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás fontos a harmincéves kort elérve, legalább két–három liter tiszta vizet igyunk meg naponta. Emellett vannak kapszulák vagy folyadékok, amelyek kollagént vagy hialuronsavat tartalmaznak, ezeket ajánlás szerint érdemes beszerezni. A kozmetikai kezelések alkalmával is rendszerint ezeket az anyagokat juttatja be a szakember a bőr mélyebb rétegeibe – mondta.

Hozzátette: a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás mellett a szakszerű fényvédelem, a szolárium mértékletes alkalmazása, a túlzott mennyiségű kávéfogyasztás elhagyása, valamint a dohányzás mellőzése is sokat segíthet a ráncokkal való küzdelem elnyerésében. – Az nagyon fontos, hogy ne foltosodjon el az arc, mert akkor az már azt jelzi, hogy megsérül a bőr felülete – tette hozzá.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában