retró videó

2021.02.17. 07:14

Így kapcsolódtak ki öt évtizede a nagyerdei strandon

Nyár, napsütés, meleg, medencék. Ki ne szeretné ezt a kombinációt?

Fotó: YouTube / Csaba Csiszér

Lassan itt a tél vége, azonban az időjárás és a koronavírus-járvány egy ideig még biztosan nem engedi meg azt, hogy a strandon ússzunk, csúszdázzunk, a medence partján napozzunk, vagy az árnyékban lángost falatozzunk.

Éppen ezért igazán jól jöhet egy kis nosztalgia a szürke, hideg hétköznapokban. A legnagyobb videómegosztón egy igazi gyöngyszemre bukkantunk, ugyanis egy kereken ötven évvel ezelőtt készült felvételen csodálhatjuk meg az akkori nagyerdei strandot és az Új Vigadót Csiszér Csaba jóvoltából.

1971-ben még teljesen más képet festett az a környék, mint napjainkban. A fiatalabbak lehet, hogy már nem is emlékeznek arra, hogy milyen volt egykoron a strand környéke, esetleg az Új Vigadó épülete, mivel az utóbbi időben igen nagy átalakuláson ment át a város azon része.

A felvételen látható, hogy a strand igazán népszerű volt, hiszen a bejáratnál számtalan ember várt arra, hogy bemenjen, és hűsöljön egyet. A bent készült képkockákon hamar szemet szúrnak a régi öltözők, a medencék, valamint a díszítőelemek is.

Ezek viszont most már tényleg csak emlékek lehetnek, hiszen nem csak az Új Vigadó tűnt el a Nagyerdőről, hanem 2020-ra a strand is teljesen megújult, hogy a vendégek minden igényét maradéktalanul ki tudja elégíteni.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/lehet-hogy-igy-meg-nem-is-lattad-a-zsibit-4999645/

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/igy-festett-a-civisvaros-a-rendszervaltas-elott-video-4950922/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában