virágok mindenhol

2020.10.05. 16:38

Triplázott a nádudvari kertművelő család

Szépen gondozott kertek díjkiosztója zajlott a Hortobágy-széli kisvárosban.

A gyönyörű, kategóriagyőztes kert | Fotó: Marján László-archív

A virágos kertek mustráját tizenéve, a konyhakertek versenyét több mint fél évtizede rendezi meg a nádudvari önkormányzat. Ezek eredményhirdetése a szeptember 12-ei városnapon lett volna, de a koronavírus okán elnapolták a rendezvényt. A település polgármestere, Maczik Erika maga is aktív kertművelő, s zsűritagként ő is végigpásztázta a szépen gondozott portákat. Köszöntőjében kiemelte: nemcsak nevezett ingatlanok virágoznak, de örömmel látja, ahogy egyre több nádudvari háznál fontos szempont a tetszetős és hasznos környezet kialakítása.

Réz Szilárd alpolgármester hosszú évek óta gazdája e nemes versengésnek, így ők ketten adták az önkormányzat és további támogatók által biztosított jutalmat a nevezett gazdáknak.

Virágos családi házak

A legnépesebb kategória a város településszerkezetéből is adódóan a virágos családi házaké, ahol a győzelmet Kemecsei Lajos és Kemecseiné Benke Erzsébet érdemelte ki Ady utcai otthonuk ápolásával.

A gyönyörű, kategóriagyőztes kert | Fotó: Marján László-archív

Ez a virág­oázis 2016 és 2019 után idén már harmadjára bizonyult a legszebbnek, Szűcs Lajosné Ludman Mária tavalyi második helyezett pedig idén is megőrizte helyezését. Ezen szerencsés nyertesek mellett számos más díjat is kiosztottak, ilyenek voltak például a társasházak versenyében elért kategóriák, a virágos erkélyek vagy a konyhakertelők kategóriája is.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában