Jegyzet

2020.09.16. 12:14

Zöld szalaggal az érintettekért

Kétszeres lymphoma-túlélőként szeptemberben zöld szalag viselésével hívom fel a figyelmet mindazokra, akik valamilyen vérképzőszervi betegségben szenvednek vagy azok valamelyikéből épültek fel; és ezzel tisztelgek azok előtt is, akik számára a küzdelem vereséggel végződött.

Berecz Dorina

Én is azok táborát gyarapítom, akik a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Hematológiai Osztályán autológ őssejt-transzplantáción estek át. A megannyi kemoterápiás kezelés és később az átültetés nemcsak kórházban töltött hetekkel, de azt követően házi karanténnal is járt számomra, hiszen ezek mellett a kezelések mellett igyekeznünk kell a fertőzések lehetőségét a legminimálisabb szintre csökkenteni.

Ezért a koronavírus okozta járványhelyzet miatt kifejezetten fontosnak tartom, hogy figyeljünk oda azokra, akik az átlagosnál gyengébb immunrendszerrel rendelkeznek.

Rájuk ugyanis kifejezetten veszélyes lehet a járvány, a morajló hétköznapokban azonban nehéz lehet kiszűrni őket a zárt terekben. Ezért fontos ezeken a helyeken az orrot és szájat takaró maszk vagy kendő viselése és a megfelelő távolságtartás.

Vigyázzunk magunkra, hogy ezáltal óvjunk másokat is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában