Jegyzet

2020.04.28. 13:50

Mindig van kihez fordulni

Ahogyan arra Elliot Aronson is rávilágított, az ember alapvetően társas lény, melynek jelentősége az elmúlt hetekben még inkább felértékelődött.

Vass Kata

A kijárási korlátozások bevezetése miatt már csak a legszükségesebb tennivalók elvégzésére lépünk ki otthoni „karanténunkból”. A városban üres utcák, bezárt üzletek érzékeltetik a kényszerpihenő súlyosságát. A legtöbben elszigetelten éljük a mindennapjainkat, ha szerencsések vagyunk, otthonról dolgozhatunk, viszont sokaknak a megélhetése forog kockán ezekben az időkben. A társas kapcsolataink chat­üzenetekre és telefonhívásokra redukálódtak, ami sok esetben félreértést, vitát szülhet. Jó érzés, ha van kivel megosztani az otthonunkat, de ránk telepedhet az összezártság terhe is. Viszont akadnak olyanok is, akik egyedül élnek, s legfeljebb csak a magány kopogtat be az ajtajukon.

A tartós otthon maradással egyidejűleg a belső vívódásaink is a felszínre törnek.

Ahhoz, hogy ezek ne uralkodjanak el rajtunk, merjünk segítséget kérni. Ne feledjük, ha más talán nem is, a vonal végén mindig lesz valaki, aki meghallgat…

Vass Kata

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában