Jegyzet

2020.04.19. 08:42

Ébredj és cselekedj!

Nemtől és kortól függetlenül hajszoljuk az élvezeteket.

Nagy Emese

Manapság a „szárnyaló lelkiállapot” legtöbbünk számára természetessé vált, ha pedig egyszer-egyszer bele­esünk egy gödörbe, azt érezzük: itt a vég! Elfelejtjük, hogy felállni, és győzelmet aratni milyen csodálatos is tud lenni, félünk az ismeretlentől, holott legtöbbször csak tanít, megerősít.

Az élet kihasználja a gyengeségeinket, ha hagyjuk. Soha ne feledjük: nem mi találjuk meg a függőségünket, hanem ő csap le ránk. Úgy kap el, hogy észre sem vesszük, csak egyszer azon kapjuk magunkat, hogy nem tudunk nélküle létezni: fogollyá válunk. Ő táplálja az életünket, és igen, lehet, hogy egy tárgyról beszélünk, akkor is megszemélyesítjük, ezáltal pedig hatalma van felettünk, mert általa vagyunk boldogok, nélküle semmik – pedig az utóbbit csak mi hisszük el, nem neki, hanem magunknak.

Rengetegszer nyertek már csatát az ellenünk harcolók, sajnos háborút is, azonban minden ember a saját sorsának kovácsa. A legkönnyebb legyinteni, mit sem törődve a problémákkal, azonban a jelenlegi helyzet időt ad, hogy magunkkal és a szeretteinkkel töltsük a felszabadult perceket: élni kell ezzel az ajándékkal!

Nagy Emese

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában