Harapnak a halak

2020.03.28. 17:31

Rés a pajzson: horgászni még szabad

Fotó: Kiss Annamarie

Akik nem bírják a négy fal között, mégsem szeretnék áthágni a szabályokat, pecabotot ragadtak a hétvégén, közülük sokan a Látóképi-tóhoz látogattak el.

Bordás József, a Látóképi Víztározót üzemeltető egyesület alelnöke szintén a vízpartot választotta a kanapé helyett. A halak szerelmese a Napló kérdésére elmondta, a jó idő miatt ezen a hétvégén sokan látogattak horgászfelszerelésükkel Látóképre.

– A kormány engedélyezi a szabadidős sporttevékenységet, így ugyanannyian vannak a tónál, mint bármely másik hétvégén, igaz, azt gondoltuk, a mai nap már kevesebben lesznek. Mivel a tó belső ívén körülbelül két és fél, a külsőn pedig csaknem négy kilométer hosszan tudnak leülni az emberek, ténylegesen be lehet tartani a kötelező távolságot két személy között – mutatott a távolba a szakember, aki azt is elárulta, elég jó kapások vannak ezekben a napokban is, egy baráti társaság például csütörtökön vert sátrat a tóparton, és 12-13 kg-os ponty is akadt a horgukra.

SZD, KA

Borítókép: Molnár József egy méretes, 14,7 kilogrammos tőpontyot fogott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában