Mozogj Nánás!

2020.03.01. 09:54

Az egészség útjára terelték a hajdúnánásiakat

A közel egy hónapja felavatott Hódos Imre Sportcsarnokban az egész várost mozgósító egészségnapra várták Hajdúnánás lakóit február utolsó napján.

Fotó: Fekete Andrea

Első alkalommal rendezték meg a városban Mozogj Nánás! programot, mellyel az egészséges életmódra, a rendszeres mozgásra és a helyes táplálkozás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A bejáratnál minden érkező színes pólót kapott ajándékba „Mozogj Nánás!” felirattal, valamint egy tombolaszelvényt, mellyel értékes nyeremények várták a legszerencsésebb résztvevőket. A program első részében Katus Attila világ- és kétszeres Európa-­bajnok aerobikos, életmódszakértő edző mozgatta meg a város lakóit, aki vidáman, fitten vonta be a kicsiket és nagyokat a közel egy órás Best Body tornájába.

Fotó: Fekete Andrea

A közös mozgás után életmódtanácsokat osztott meg a résztvevőkkel, melyben az egészséges életmód legfontosabb szabályaira hívta fel a figyelmet személyes tapasztalataival fűszerezve. Kiemelte, milyen fontos szerepe van az alvásnak, az étkezésnek, a rendszeres mozgásnak, valamint a szűrővizsgálatokon való részvételnek, mellyel nemcsak betegségeket előzhetünk meg, hanem példát is mutathatunk gyermekeinknek, családtagjainknak.

Fotó: Fekete Andrea

A délelőtt további részében finomabbnál finomabb ínycsiklandó ételkülönlegességeket, egészséges szörpöket kóstolhattak és vásárolhattak a programra érkezők a helyi Nánási Portéka jóvoltából. A sportcsarnok asztalainál orvosok, védőnők és gyógytornászok is várták az érdeklődőket vérnyomás- és vércukorszint mérésekkel, tanácsadásokkal. A Gyereksarokban a legapróbbak is kipróbálhatták a helyes fogmosást, valamint hallhattak a zöldségek, gyümölcsök fontosságáról.

A program zárásaként a tombolasorsolásra került sor, ahol az értékes nyereményeket helyi egyesületek, intézmények ajánlották fel természetesen a sport és az egészség jegyében. A fődíjat a város büszkesége, Mónus József ajánlotta fel és adta át a „Farkas-csapat” nevében a szerencsés nyertesnek, mely egy világbajnok nyílvessző volt.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában