Valóságos csoda

2020.02.28. 11:30

Álomlimuzin és love story: bemutatjuk az év párját!

Mesébe illőnek tűnik, ám az év párjának választott férj és feleség története az utolsó szóig igaz.

Fotó: Lajter-Kovács Barbara magánarchívuma

Januárban indítottuk útnak Az év párja 2019 nevű játékunkat a Hajdú Online-on, amelyre olyan megyénkbeli házaspárok jelentkezését vártuk, akik tavaly kötötték össze életüket. Szép számmal érkeztek nevezések, Lajter Krisztián és Lajter-Kovács Barbara regisztrációja is köztük volt. A fiatalok eleinte szoros versenyben álltak néhány másik párossal, aztán egy nap a mezőny élére álltak, majd órákon belül behozhatatlan hátrányt produkáltak a riválisok számára. A szerelmesek napján kihirdettük elsöprő győzelmüket, 4781 szavazattal övék lett a fődíj, egy balatoni kiruccanás.

A díjátadón | Fotó: Kiss Annamarie

Dupla öröm

Szerelmük öt évvel ezelőtt kezdődött, méghozzá nem mindennapi módon. – Az ikertestvérem és Krisztián jó barátja házastársak, általuk ismertük meg egymást – kezdte a beszélgetést Barbi. – Éppen szingli voltam, amikor meséltek nekem Barbiról, és úgy éreztem, szeretném megismerni. Később bemutattak minket egymásnak, és elkezdtünk találkozgatni, így lett belőle szerelem – folytatta Krisz. Mint kiderült, a két páros nagyon jó csapatot alkot, és sok időt töltenek egymás társaságában. Az ikrek megkülönböztetése azonban kezdetben feladta a leckét Krisztiánnak. Az ifjú feleség úgy fogalmazott, mások szerint nagyon hasonlítanak a testvérével, mire a férj azonnal pontosított: szinte teljesen egyformák. – Eleinte bizonytalan volt, általában megvárta, amíg a testvérem és a férje odamennek egymáshoz, így kizárásos alapon meg tudta állapítani, melyikünk tartozik hozzá – osztotta meg nevetve Barbi. Ám öt év szerelem, két év jegyben járás és fél év házasság után természetesen már nincs szükség „trükkökre”, Krisz könnyedén meg tudja állapítani, melyik az ő felesége a kezdetben egymás képmásainak tűnő hölgyek közül.

Jókor jött az „égi áldás”

A balatoni lánykérés után két évvel, 2019 nyarán tartották meg esküvőjüket. Elárulták, a szervezés során mindenben egyetértettek, és szívből kívánják, hogy más házasulandó pároknak is hasonlóan meghitt hangulatban teljenek az előkészületek. Hajdúhadházon keltek egybe, amely Barbi számára igen kedves helyszín. – A szülővárosomról van szó, a helyi református templomban kántorkodom, valamint az egyházi iskolában tanítok, ezért döntöttünk úgy, hogy itt mondjuk ki az igent – árulta el. A lakodalomra festői helyszínen, a téglási Degenfeld kastélyban került sor, mintegy százhúsz vendég részvételével. Az időjárás csak módjával volt kegyes hozzájuk a nagy napon, de ők így is elégedettek. – Miután végeztünk a templomban, zuhogni kezdett az eső. Szerencsére a legjobbkor érkeztek a felhők, mert amíg a szabadban kellett tartózkodnunk, nem áztunk el, és a fotózás is gyönyörű, napsütéses időben zajlott – idézte fel a házaspár férfi tagja.

Fotó: Lajter-Kovács Barbara magánarchívuma

Meglepetés négy keréken

Nem az eső volt az egyetlen meglepetés az esküvő napján, Krisztián is beleírt egy nem várt fejezetet a történetbe. – Elhatároztam, hogy ha egyszer megnősülök, az esküvőmre megépítek egy Volkswagen Passat W8 Limuzint. A családom kérdezősködött is, hogy mi lesz az álomjárgánnyal, de elhárítottam az érdeklődésüket azzal, hogy sajnos elfoglalt vagyok, nem lesz rá időm. Teljes titoktartás mellett, két hónappal az esküvő előtt azonban körbetelefonáltam, hogy segítséget kérjek, majd elkezdtük megalkotni a Volkswagen limuzint – meséli a fiatal férj, aki autószereléssel foglalkozik. Fortuna ekkor is melléjük állt, hiszen kissé „kicentizve” ugyan, de határidőre elkészült az autó: az esküvő napján, hajnali egy órakor a szélvédő beragasztása volt az utolsó művelet, majd reggel hat órakor tették meg a próbautat. – Mindebből annyit tapasztaltam, hogy reggeltől estig dolgozik, s bár tudtam erről a régebbi tervről, nem mertem rákérdezni, mert úgy tűnt, nagyon leköti a munkája. Hatalmas meglepetés volt, és igazán megható. Amikor fény derült rá, a férjem azt mondta:

„Ma két álmom is valóra vált.”

A különleges autó egyébként azóta is megvan, sokan érdeklődnek az alkotótól, lehet-e kölcsönözni. A pár elmondta, a limuzin már betöltötte elsődleges célját, és szívesen bérbe adják, amint az utastér is végleges formát ölt.

Fotó: Lajter-Kovács Barbara magánarchívuma

Megtörtént a csoda

Éppen hat hónapos házasok voltak, amikor eldöntötték, hogy neveznek a Haon Év párja 2019 nevű kampányára. Ez volt az első nyereményjáték, amiben valaha részt vettek. Barbi megosztotta a szavazást az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, és igyekezett mozgósítani az ismerősöket. Úgy tűnt azonban, hogy szoros a verseny, ezért hitvese közbelépett. – A verseny előtt nem is volt Facebook-profilom, kizárólag emiatt regisztráltam. Minden új ismerősömet megkértem, hogy szavazzon, volt, hogy letiltottak, mert egyszerre túl sok emberrel kezdeményeztem beszélgetést. A csoda azonban akkor történt meg, amikor megosztottam a szavazást három autós csoportban. Ennek köszönhetően percenként szinte százasával érkeztek a voksok, magunk is alig mertünk hinni a szemünknek – mesélte Krisz. – Nagyon köszönjük a támogatást az ismerősöknek. Emellett végtelen hálával tölt el, hogy megannyi ismeretlen embertől kaptunk szavazatot. A játék minden percét élveztük – fűzte hozzá Barbi.

Ajándék az évfordulóra

Történetük attól lesz igazán kerek, hogy a fődíj éppen oda vezeti vissza őket, ahol évekkel ezelőtt felkerült a gyűrű Barbi ujjára. – Felvetődött bennünk a gondolat, hogy az első házassági évfordulónk alkalmából elutazunk a Balatonra, ahol az eljegyzés történt. A nyereménynek köszönhetően ez a tervünk is meg fog valósulni – tették hozzá végül mosolyogva.

Tari Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában