a gyógyítás hagyomány

2020.01.19. 14:24

Sokan voltak kíváncsiak a bükki füvesemberre

A nagymamájától kapott ismeretekre alapozta tudását Gyuri bácsi.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

A sportcsarnokot megtöltötték azok, akik a 91 éves Gyuri bácsi jó tanácsaira, élettapasztalatára és titkára voltak kíváncsiak. A délutánon természetesen volt szó az előadóhoz kötődő gyógyteákról, gyógynövények jótékony hatásairól, a cukorbetegségről, az alacsony és magas vérnyomásról. Gyuri bácsi szívén viseli a gyógynövényes gyógyítás hagyományának megőrzését, ezért gyógynövénytúrákat szervez és sok előadást is tart a témában. Vallja, nem szabad elfelejtenünk azt a gyógyító tudást, amit évszázadok alatt halmozott fel az emberiség.

Gyuri bácsi jelenleg az egyik legismertebb képviselője a mai modern népgyógyászatnak és a gyógynövényes gyógyításnak. Tudását gyermekkorában a nagymamájától kapott ismeretek alapozták meg, a családi legendát gyakran emlegeti előadásaiban. A bükki füvesember több évtizede azon munkálkodik, hogy munkájával, tudása legjavával segítse azokat az embereket, akik nyitottak és kíváncsiak a kiegészítő gyógymódok iránt.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában