nem ördögtől való találmány

2019.10.27. 19:39

A sminktetoválás aranykorát éljük

A profi szakember által készített tartós sminkkel hosszú távon időt és pénzt takaríthatunk meg.

Fotó: Shutterstock

Magyarországon már több mint húsz éve létezik sminktetoválás, a kezdetekben még messziről felismerhető volt, akinek az ajkait merész kontúr keretezte.

Guha Reginát, Debrecen elismert sminktetoválóját a Napló arról kérdezte, valóban ördögtől való-e tű alá feküdni arcunk szépsége érdekében.

– Két évtizeddel ezelőtt kezdetlegesebb technikával és festékanyaggal dolgoztak. Részben emiatt sokan még most is meg vannak győződve arról, hogy a tetoválás természetellenes hatású. Az ehhez köthető fájdalom képzete pedig azért maradt benne az emberek tudatában, mert az akkori „tűcsúcsos” technológia valóban nagyon sok kellemetlenségekkel járt, nem is beszélve az akkor nagyon gyakori festékmutációról is, mivel a szakemberek sem voltak sokszor tudatában annak, hogy milyen anyagot használnak. A bőr melanintartalma az általunk használt festékkel összekeveredik, ezért is fontos megfigyelnünk, hogy milyen bőrtípussal rendelkezik, akinek a sminktetoválást készítjük. Egy vörös hajú, hiperpigmentált nőnek például nem csinálok vöröses árnyalatot, mert tudom, hogy narancssárga lesz a bőrében. Ez a színelmélet szintén az évek folyamán fejlődött ki – magyarázza a szakember.

Minden tetoválás előtt körülbelül egy óra alatt megtervezem, hogy a vendégemnek a tetoválást követően a legszimmetrikusabb legyen az arca. Köztudott ugyanis, hogy minél szimmetrikusabb egy arc, annál szebb – fogalmaz Guha Regina.

Nem mind arany…

A szakember a Naplónak azt is elmondta, egy rossz tetoválást sokkal nehezebb helyrehozni, mint újat készíteni. – Sajnos a szakmánkban több szakember is használ képszerkesztőt, amikor munkája gyümölcsét a közösségi oldalon, saját honlapján, a referenciamunkái között tünteti fel. Ezt egyáltalán nem tartom korrektnek az ügyfelekkel szemben, és részben emiatt a munkáim 80 százaléka abból származik, hogy amit mások elrontottak, én korrigálom – mondta a sminktetováló és szempillastylist. Egy profi sminktetoválás tehát nemhogy természetellenes, hanem általa megszabadulhatunk a mindennapi kemikáliák használatától, hiszen nem kell sminkelnünk, valamint megnyugtató érzés már reggel, ébredés után a tükörbe nézve szépnek látni önmagunkat.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában