info-pont

2019.09.24. 18:17

Autistákat segítő iroda nyílt Debrecenben

Az AOSZ harminc éve képviseli hazánkban az autizmussal élő családok érdekeit.

Fotó: Molnár Péter

Info-Pont irodát nyitott Debrecenben az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kedden. Céljuk, hogy a Szent Anna utca 43. szám alatt található regionális központ komplex szolgáltatást nyújtson a családok és a szolgáltatók számára, a korszerű autizmus ismeretek megszerzésében és az információ-áramoltatásban egyaránt.

Kővári Edit
Fotó: Molnár Péter

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke elmondta, az autizmus a nemzetközi statisztikák alapján minden 68. embert és családját érinti. Hozzátette, az autista családok segítése mindenkinek érdeke, hiszen ez a kulcsa a társadalmi beilleszkedésnek.

Dr. Papp László
Fotó: Molnár Péter

Dr. Papp László polgármester a megnyitón elmondta: ez a kezdeményezés hiánypótló a városban, mely egyben kapcsolódási pontként is funkcionál, a városhoz és annak különböző szervezeteihez, intézményeihez. Példaként említette a Debreceni Tankerületi Központot, mely nyitott az együttműködésre, hiszen a hétköznapokban az oktatás során ők is kihívásokkal szembesülnek az autizmus kapcsán. Hozzátette: a város partner minden olyan közös kezdeményezésben, melyekkel segíteni és könnyíteni tudják az autizmussal élők és családjuk mindennapjait.

A debreceni iroda egyben Szolgáltatási Pont is lesz, mely az autista emberek önálló életvitelét támogató, több szempontból egyedülálló mobilapplikáció bevezetésében, megismertetésében és használatában is segítséget nyújt majd.

A szervezet október első hetében elindítja az AUTIFI nevű podcastet is, ami sokakat érdeklő témákon keresztül új nézőpontból világít rá az autizmusra.

LB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában