Bulvár

2024.01.07. 21:43

Ez az igazi kultúrsokk: egy indonéziai kis falu mindennapjairól számolt be Bódi Sylvi

Haon.hu

Bódi Sylvi

Forrás: Bors

– Szörf után hazafelé a motoron kiszúrtam, hogy az egyik „boltban” van banán. Nem volt nálam pénz. Már csepergett az eső, de fogtam egy esernyőt és zuhanyzás után visszamentem megvenni azt a két fürt banánt, amit az ernyőre akasztva cipeltem haza – kezdte vasárnapi bejegyzését az Instagram-oldalán Bódi Sylvi.

Mint azt a debreceni származású szépség írta, jó volt átsétálni a falun és megfigyelni az ott élő emberek egyszerű kis életét. Alig van bármijük, de mosolyognak, integetnek, kedvesek, befogadóak és nyitottak a külföldiek felé.

Elsuhant mellettem egy robogó is, rajta 3 gyerek: egy 6 év körüli kisfiú vezette, mögötte ült a kb. 4 éves kishúga, előtte állva kapaszkodva a kormányba egy 2,5-3 év körüli kissrác. Mindhárman kiabáltak és integettek nekem. Nagyon cukik voltak. Én is integettem Nekik, meg mosolyogtam is vadul, de közben azért úgy voltam vele, hogy inkább előre nézzenek és kapaszkodjanak. Ezt látnak sokan otthon, teljesen kitérnének a hitükből. Én ezt teljesen normálisnak látom, ebben nőnek fel.

Hozzátettem, itt út nemrég óta van csak, ami abból is látszik, hogy a kutyák sincsenek hozzászokva, mindenfelé alszanak az úton, alig győzik kerülgetni őket, ráadásul olyan békésen alszanak, hogy a fülük botját sem mozdítják, amikor elmegy mellettük az ember motorral. De nem csak az ebek ilyen nyugodtak, a tyúkok is ott kapirgálnak az út mentén, kiscsirkéstől, kakasostól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában