Főzőműsor

2023.09.06. 10:00

Pálinkával kínálta a séfeket a hajdúnánási születésű Csorvási László Ábel

A Séfek séfe legújabb évadában Csorvási László Ábel megmutatta főzőtudását, és vőfélyöltözetben Ördög Nórát is megtáncoltatta.

Nagy Emese

Csorvási László Ábel kedvenc öltözetében ment a műsorba

Forrás: TV2-archív

Visszatért a Séfek séfe, a TV2 gasztronómiai valóságshow-ja, az 5. évad első epizódját szeptember 4-én láthatták a nézők, amelyben egy hajdúnánási férfi, Csorvási László Ábel is feltűnt. Nem akármilyen étellel érkezett a séfek, Vomberg Frigyes, Krausz Gábor és Wolf András elé, ugyanis igazi hagyományos magyar ételt készített, lepcsánkát és töltött káposztát, mindössze 60 perc alatt.

Hobbija a vőfélykedés

Minden bizonnyal örökre beleégett a nézők retinájába a 60 év feletti férfi, aki a konyhában vőfélyöltözetben főzte meg a sokak által kedvelt ételeket. Megmutatta, nemcsak a gasztronómiához ért, hanem a mulatozáshoz is, ugyanis a főzést megelőzően táncra perdítette a Séfek séfe műsorvezetőjét, Ördög Nórát.

 Egy biztos, Csorvási László humora megkérdőjelezhetetlen, a séfek is jól szórakoztak vicces megjegyzésein, azonban az étele nem úgy sikerült, ahogyan ő azt szerette volna. Nem jutott tovább a műsorban, de a Haon érdeklődésére megjegyezte, nincs oka csüggedni, a főzés ugyanúgy a szerelme marad, ahogy eddig, a vőfélykedés pedig a hobbija.

Továbbá nyugodtan kijelenthető, hogy a hajdúnánási születésű férfi már azzal is nyert a műsorral, hogy a séfek megkóstolták a saját készítésű pálinkáját, amit kevés hazai pálinkakészítő mondhat el magáról.

– Imádok szerepelni, ez a lételemem, és egyáltalán nem érintett rosszul, hogy nem főztem be magam a középdöntőbe. Így alakult, az élet megy tovább, nem szomorkodom. Bevallom, azért sejtettem, hogy 60 perc kevés lesz arra, hogy a tányéron minden falat tökéletes legyen, de tényleg szerettem volna, ha a séfek megkóstolják az általam készített lepcsánkát és töltött káposztát – fogalmazott érdeklődésünkre Csorvási László. Hozzátette, négyéves koráig lakott családjával Hajdúnánáson, azonban sok rokona máig ott él. Az édesapja akkoriban egy másik városban talált munkát, ezért kellett elköltözniük. Mint kiemelte, édesanyjától tanul meg főzni, 16 éves korában már egyedül el tudta készíteni a slambucot – ami azóta is az egyik legkedvesebb étel számára.

Édesanyjától tanulta

Mint megtudtuk, 33 évesen költözött a fővárosba, ott nősült meg, négy gyermek édesapja, három fia és egy lánya van. A házi pálinkát azért vitte el magával a műsorba, mert szerinte igazán passzol a magyaros ételekhez. Mindemellett egyik fia tavaly nősült, a lagzira készítettek négyféle pálinkát, és mivel maradt belőle, úgy gondolta, a séfek megérdemlik, hogy igyanak a nedűből. 

Szeretek örömet okozni másoknak, akár az ételeimmel, vagy a humorommal, többek közt ezért is vőfélykedem. Úgy tartom, aki a másikat megeteti, az a szeretetét is kifejezi. A felmenőim mind nagyon szerettek a konyhában serénykedni, nagyobb adagokat, és kissé zsírosabbakat főzni. Nagyanyámék szinte mindent zsírral csináltak, és nagyon finom ételeket varázsoltak az asztalra

 – idézte fel.

Az eredetileg vegyész szakmájú férfi elmondta, a gyerekei imádják a sajtos-gombás spagettijét, valamint a húslevest, amit ő úgy készít, ahogyan azt az édesanyjától tanulta. – Mindig mondtam édesanyámnak, az ő húslevese a legfinomabb, ő pedig mindig azt válaszolta, azért, mert minden van benne, aminek lennie kell. Tudniillik, édesanyám többféle húst tett bele, és persze csontot is, attól volt olyan ízletes, össze sem lehetett hasonlítani más levesével” – mesélte. Leszögezte, főleg húsételeket készít, egyik kedvence a bőrös, filézett csirkecomb, amit sütés előtt akár 1-2 napig is állni hagy a pácban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában