Mi történik?

2023.05.19. 16:51

Több mint egy tucat embert károsított meg a debreceni létrafantom

Sorra kölcsönkéri a létrákat, de soha nem adja vissza azokat tulajdonosainak egy debreceni idős férfi.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A képen szereplő úr kölcsönkérte a létránkat, de ígérete ellenére elfelejtette visszahozni. Nagyon megszerettük már azt a létrát, ezért kérjük az urat: hozza vissza, mert már nagyon várjuk, hogy hozzáférjünk a felső polcokhoz

– olvasható az egyik debreceni patika Facebook-oldalán.

A bejegyzést több százan megosztották, és rengeteg hozzászólás érkezett, a felvétel alapján többen felismerték az idős férfit, és kiderült: több mint egy tucat embertől kérte már el fellépőjüket, amit a tulajdonosok soha nem láttak viszont. Az is kiderül, a létratolvaj ámokfutása nem mostanában kezdődött, az egyik kommentelő kiemelte: tőle néhány éve lopott ugyanez a férfi.

Értékesíteni próbálta a létrát

A létratulajdonosok egyöntetűen úgy fogalmaztak: az idős férfi elkérte a létrát, majd megbeszélték, mikorra viszi vissza, ám azóta nem jelentkezett.

Egy debreceni dohányboltban dolgozom, és március környékén tőlem is ellopott egy fellépőt. Azt mondta, itt dolgozik a közelben, és ide küldték őt, kérjen tőlünk, nekünk biztosan van. Azt ígérte, visszahozza. Naivan odaadtam neki, és nyilván a létra a mai napig nem került vissza. Úgy látszik, a létratolvaj ámokfutása még nem ért a végéhez

 – írja az egyik hozzászóló.

A bejegyzés alatt sokan találgatnak, miért van valakinek szüksége ennyi létrára, és talán az egyik komment magyarázatként szolgálhat:

Múlt héten volt bent nálam az üzletben, és el akarta adni nekem a létrát. Miután mondtam neki, hogy nincs rá szükségem, kérdezte, hogy van-e a közelben építkezés?

 – írta egy fiatal nő.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, és arról érdeklődtünk, érkezett-e hozzájuk feljelentés a történekkel kapcsolatban, amint megérkezik a válaszuk, közöljük.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában