Dalpremier

2023.02.28. 16:42

Új énekessel bővült a debreceni kötődésű rockegyüttes?

Júniusban érkezik a harmadik Tortuga nagylemez.

Nagy Feró átment az együttes castingján

Forrás: Tortuga Facebook-oldala

Megkezdődtek a debreceni kötődésű együttes, a Tortuga harmadik nagylemezének stúdió munkálatai, a rockerek gőzerővel készülítik az új dalokat. A banda Facebook-oldalán tudatta kedden, hogy tele vannak tervekkel és zajlanak az előkészületek, melyekről folyamatosan tájékoztatják majd a rajongókat.

– Mint láthattátok, múlt héten Nagy Feró vendégeskedett nálunk, és nem csak azért jött, hogy megkínáljuk a Nicolaus Vodkánkból. Jelentjük, a castingon átment, adottságai megfeleltek a Tortuga féle Tornacipős Rock 'n' Rollnak – írta humorosan az együttes.

Viccet félre téve elmondták, régóta tervben volt egy közös dal elkészítése Feróval. Ő egy olyan ikon számukra, aki vitathatatlanul hatalmas nyomot hagyott a magyar rocktörténelemben, és bennük is.

 – 15 évesen együtt tomboltunk a Hegyalja fesztiválon a Beatricére, és az olyan dalok, mint a Nagyvárosi farkas, a Ronda lány vagy a Meditáció elmondhatatlanul sokat jelentenek nekünk – tették hozzá.

A zenekar életében mérföldkő volt a Dal 2020, ahol Feró adta át nekik a Petőfi Zenei díjat, valamint a 2020 Év Felfedezettje díjat. Kifejtették, kapcsolatuk már több éves múltra nyúlik vissza, mindig támogatott a debreceni kötődésű rockereket.

– Volt, hogy a Campus Fesztiválon koncert közben lepte meg a zenekart, és jött fel a színpadra közönséget buzdítani – írták.

Elmondták, nagy megtiszteltetés számukra, hogy kedvenc magyar rock zenekarának nevezte őket az énekes, továbbá a saját Petőfi Rádiós műsorában rendszeresen kiemeli, és műsorra tűzi a Tortuga dalokat.

 Nagy örömmel jelenthetjük, hogy a március elején megjelenő Törzsvendég című dalunkat Nagy Feró énekli, és kisegítő gitárosként Szűcs Máté gitározza. Egy igazi tökös-dögös Rock 'n' Roll nóta lett, alig várjuk, hogy végre megmutassuk nektek! A dalhoz videoklip is készül, ami szintén bicskanyitogató lesz

– emelték ki a posztban.

A rajongóknak remélhetőleg már nem kell sokáig várniuk az új dalra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában