Zene

2022.12.26. 13:15

Soha nem látott kép került elő: így tanul Tankcsapdát a Metallica gitárosa!

A legjobb méreg szövegét természetesen angolosítani kellett.

Robert Trujillo

Forrás: AFP / Suzanne Cordeiro

A napokban, egész pontosan december 22-én volt kereken 30 éves a Tankcsapda A legjobb méreg című albuma. Az évfordulóról meg is emlékeztek Facebook-oldalukon Lukács Laciék, méghozzá két, egészen különleges poszttal.

Az elsőben az album kazettás kiadásáról tettek ki képeket, és azt is leírták, hogy csak ebből a változatból összesen hatféle készült. Később persze CD-n is kiadták, ma meg már ott van a lemez az összes digitális felületen.

A másik posztban azt a pillanatot idézték fel, amikor a Metallica eljátszotta az album címadó dalát a 2018. április 5-én tartott budapesti arénás koncertjén. Ki ne emlékezne, hogy a nótát Robert Trujillo és Kirk Hammett adta elő, a szöveget előbbi énekelte.

A Tankcsapda bejegyzésében megosztott képen azt láthatjuk, ahogy a basszusgitáros egy laptop mellett ülve tanulja a szöveget, melyet persze teljesen át kellett írni az angol kiejtésnek megfelelően. Így lett például a címből a „Awe Leg Yob Meyreg”, de a felnagyított fotón sok más érdekesség is kivehető az átírásból. A képet korábban még soha nem publikálták, most a filmrendező Antal Nimród közbenjárásával, Robert Trujillo hozzájárulásával tehették ezt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában