Túrázás

2022.01.13. 10:28

Az elásott pálinka is mindig előkerül az erdőben

Tizenharmadjára vágtak neki a napokban a 17 kilométeres távnak a Paripa-túra résztvevői.

Idén mintegy tízen vágtak neki a nagy kalandnak. Forrás: Tankcsapda-archív

A Paripa-túra megálmodói a havazás ellenére sem döntöttek amellett, hogy elhalasztják, vagy örökre befejezik a közel 17 kilométeres táv megtételét. Az immár hagyománnyá vált teljesítménytúra résztvevői január 9-én vágtak neki a kalandokkal teli kirándulásnak, amiről Dombi Tibort, a csapat egyik oszlopos tagját kérdeztük.

Mint megtudtuk, tizennégy évvel ezelőtt a hajdani legendás Loki-játékos és Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa a Paripa Csárdában töltötték egyik szabad délutánjukat, amikor kigondolták: miért ne sétálhatnánk hazáig? – idézte fel Dombi Tibor, aki igazán örül annak, hogy ez azóta számukra tradícióvá nőtte ki magát. – Minden évben január elején tesszük meg az említett távot, viszont nem ketten, hanem csapatban.

Volt már olyan év, amikor több mint húszan is részt vettünk a kalandban, most körülbelül tizenöten vállalkoztunk a kihívásra

– fogalmazott. Hozzátette, Debrecenből – Fejes Tamás otthonától – a Veres Péter utca felől a Panoráma úton át haladnak a csárdáig, ám mindeközben az erdőbe is betérnek, ugyanis mindig vár rájuk egy kis feladat. – Voltaképpen ez számunkra egy óriási buli, ilyenkor mindig jókat sztorizgatunk, pontosan ezért is döntöttünk úgy, hogy nem hagyjuk abba, mindig jöhetnek azok a haverok, akik éppen ráérnek.

Nem versenyzünk önmagunkkal, de mindig számontartjuk, mennyi idő alatt tesszük meg az igencsak hosszú távolságot, idén körülbelül öt óra alatt teljesítettük

– jegyezte meg Dombi Tibor. Mindemellett elárulta a Naplónak, már évek óta mindig visznek magukkal egy üveg pálinkát, amit elásnak az erdőben, majd a következő évben megkeresik. Ez igazából még izgalmasabbá varázsolja a kalandjukat, sokszor jókat nevetnek a helyzeten, főleg akkor, amikor fogalmuk sincs arról, hol is keresgéljenek – hangsúlyozta. Majd kiemelte, nem volt még olyan esztendő, amikor ne találták volna meg az itókát, szóval lehet, hogy időbe telik a kutakodás, de megéri! Az egykori kedvenc megjegyezte, ezek a közös programok összekovácsolják a csapatot, és rendkívül örül annak, ha eljön a január, akkor mindannyian szánnak időt egymásra.

 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában