videóval

2021.10.23. 11:16

Ilyen egy szabad este a debreceni fivérekkel

A Privát Affér énekese régóta vágyott rá, hogy testvérével zenélhessen.

Fotó: PA_Records

Néhány hónappal ezelőtt talán még a legnagyobb Privát Affér-rajongók sem sejtették, hogy az énekes, Farkas Zsombor öccse is jócskán örökölt a zenei vénából. Kellemes meglepetés volt tehát, amikor nyár elején megjelent a testvérek első közös dala. A Gyere nyár című szerzemény nagy sikert aratott és a közönség legnagyobb örömére nem maradt folytatás nélkül. Néhány napja ugyanis napvilágot látott egy videóklip, amely a Zsombor és Hunor alkotta duó második számához készült.

- Viszonylag régóta foglalkozom zenével hivatásszerűen, a testvérem viszont – bár mindig közel állt a szívéhez, gyermekként hegedülni tanult és zeneiskolába járt – eddig valamiért sosem kapott kedvet hozzá, hogy komolyabban elmerüljön a zeneművészetben. Sokszor kérdezgettem, alkotunk-e valamit együtt, biztattam, hogy tanuljon meg gitározni, álljon be a bandába. Mindig ott motoszkált a fejemben a közös tervszövögetés ötlete. Aztán Hunor hirtelen meggondolta magát és úgy döntött, újra teret ad az életében a zenélésnek. Váratlanul ért, amikor azt mondta, énekelni szeretne, mert azelőtt tizenévekig még a Boldog születésnapot című dalt sem volt hajlandó eldúdolni köszöntések alkalmával. Ugyanakkor nagyon örültem az elhatározásának, régóta vágytam rá, hogy csináljunk egy közös dalt, úgyhogy belecsaptunk. Az első projekt után sorra kaptuk a pozitív visszajelzéseket, így nem volt kérdés, hogy lesz folytatása.

Zsombor azt is elárulta, hogy öccsével már ötletelgetnek a következő daluk kapcsán, amely néhány hónapon belül megérkezhet. Amikor a forgatás kulisszatitkairól kérdezem, rögtön a legfontosabb „hozzávalóra” tereli a szót. – Alapvetően jellemző ránk, hogy jókedélyűek vagyunk. A humor a személyiségünk szerves része, ez tükröződik a klipben is. Ennek megfelelően nagyon jó hangulatban telt a közös munka a forgatással az élen.

Kiemelte, eddig is törekedett a zenei változatosságra, számos stílusban kipróbálta magát. Az új, Szabad este című dallal azonban valami olyasmit igyekezett megmutatni, ami ezen a sokszínűségen belül is új irányt jelent.

- Bár Hunorral is tervezünk közös fellépéseket, számomra ezen a terén jelenleg a Privát Affér élvez prioritást. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a zenekari koncertjeinken felcsendülnek majd a Hunorral közös nóták is, főként hazai pályán, debreceni fellépések alkalmával. Beszéltünk arról, hogy létrehoznánk a tesómmal egy külön színpadi produkciót, de ez még várat magára. Egy nem hivatalos fellépés erejéig mindenesetre már próbára tettük magunkat.

Az énekest a Privát Afférral közös terveiről is kérdeztük. – A nyár folyamán leszerződtünk egy koncertszervező céggel. Ez egy országos szintű iroda, amely sok-sok neves előadóval foglalkozik. Izgatottan várjuk a következő fesztiválszezont, kíváncsiak vagyunk, ennek az együttműködésnek milyen lenyomata lesz a zenekar életében. Ha minden igaz, megszaporodnak az események a koncertnaptárunkban – válaszolt Zsombor. Hozzátette, ezen kívül továbbra is próbálják szem előtt tartani, hogy évente két-három új tartalommal bővítsék a repertoárt. – A covid ideje alatt új dalokkal-klipekkel jelentkeztünk, termékeny időszak volt. A koncertek viszont sok esetben elmaradtak, így most fontosnak tartjuk, hogy minél gyakrabban találkozzunk a közönséggel – jegyezte meg.

A zenekar történetének kezdeteit éppen egy éve elevenítettük fel portálunkon. A Privát Affér az utóbbi időben megkerülhetetlenné vált a debreceni zenei életben. Főként a pop-rock stílusban tevékenykednek, de fennállásuk óta kipróbálták magukat számos más zenei műfajban is.

VTN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában