Videóval

2021.09.04. 09:17

Autó gázolta el új klipjében Dánielfy Gergőt

Újabb dal és videóklip látott napvilágot a Dánielfy Gergő és az Utazók soron következő nagylemezéről.

Fotó: Dánielfy Gergő és az Utazók

Az albumról elsőként az „Elbírjuk a súlyt” című szerzeményt ismerhettük meg nyár közepén, amely azóta bekerült az utóbbi időszak negyven legtöbbet játszott dalai közé Magyarországon. Az ehhez készült kisfilmszerű videóklip sok elvarratlan szálat hagyott maga mögött, de most eljött a folytatás!

A nagylemez második kiadott dala az „Üres úton” címet kapta és továbbszövi a történetet, amely az előző klipben elkezdődött. Kiderül, hogy amit a korábbi képsorokban láthattunk csak egy film volt, amit az igazi Gergő nézett a televízión keresztül. Az új videóban azonban visszatérünk a valóságba, egy zordabb, sötétebb jelenbe – osztotta meg portálunkkal a zenekar.

– Mondhatni ez a dal volt az első, amit megírtam a lemezről. Egy szerelemért való küzdés, boldogság, depresszió, elszakítás nem új dolog senki számára, de én akkor ezt nagyon mélyen éltem meg. Ez a dal írja le legjobban azt, hogyan éreztem magam, mikor két hétig két kiflivégen éltem miatta, mert nem tudtam megbékélni se a helyzettel, se magammal – árulta el Dánielfy Gergő, a zenekar debreceni születésű frontembere és a dal szerzője.

Fotó: Dánielfy Gergő és az Utazók

A videóklip közös emlékképeket elevenít fel, pillanatokat, amiket együtt éltek meg, de nem voltak igaziak. Mint utólag kiderült, a két ember mindig más úton járt, vagy mondhatni üres úton jártak. Ezért nem is a szokványos módon kerülnek bemutatásra a jelenetek, hanem egy teátrálisabb, szürreálisabb közegben, mintha nem érzékelnék egymást. Ebből zökkent ki a gázolás pillanata.

– Valahogy ki akartuk fejezni azt a fájdalmat, amit a dal is közvetít. Lett volna sok más opció is, de mi úgy gondoltuk, hogy amikor elgázol egy autó, az elég fájdalmas tud lenni és kellően drámai – tette hozzá nevetve Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában