Autentikus élmény

2021.06.16. 15:29

Természet és sámánkodás

Új klippel örvendeztette meg rajongóit a Sovinius Vappae zenekar.

Forrás: Béke Csaba-archív

Új klippel rukkolt elő a részben debreceni kötődésű Sovinius Vappae zenekar. Way down to the dark land of spirit című számukhoz készített egy izgalmas, régi időkbe elkalauzoló feldolgozást a DonFilm stúdió. A videót nagy siker övezi, már több ezer ember látta az egyik legnépszerűbb megosztóoldalon. A zenekar frontembere, Béke Csaba a Napló érdeklődésére elmondta, a banda egyik tagja, Endrődi Szabolcs adta az ihletet az új dalhoz, amely sámánisztikus hangulata mellett népi elemeket is tartalmaz.

– A dal üzenete az, hogy térjünk vissza gyökereinkhez, és lépjünk át az anyagi világból a természetbe. Ezt az élményt megpróbáltuk minél autentikusabbá tenni, így régi siratókból, ráolvasásokból is találhatók részletek a zenében – fogalmazott. Az együttes magához hűen középkori hangszerekkel, dudákkal és sípokkal hangszerelte a számot. – Nem csak népi elemekből inspirálódtunk, a Queen zenekar We will rock you című nótájára is nagyon hajaz az alapdallam, így ennek foszlányait is kiszűrhették a zenében a szemfüles rajongók – tette hozzá Béke Csaba.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában