gazdász szépe

2021.03.07. 10:57

Soha nem adja fel az álmait a bájos görbeházi lány

A tavalyi Gazdász Szépe dobogósa hazai beszélgetőműsorban szerepelt.

Szabó Éva, a megyénkbeli fiatal a jövőben is állattartással kíván foglalkozni | Fotó: Szabó Éva-archív

A tavalyi Gazdász Szépe verseny második helyezettje, Szabó Éva a napokban Jakupcsek Gabriella vendége volt. A huszonkét éves lány mindennapjairól, a versenyre készüléséről az elmúlt időszakban hírt adtunk – ennek köszönhetően a sajtó részéről többen is megkeresték a görbeházi lányt; sokakban felvetődik a kérdés, hogyan lehet az, hogy a mai világban egy vegyészetet tanult, táncoktatóként is jeleskedő lány ennyire érdeklődik az állattenyésztés iránt.

Szabó Éva, a megyénkbeli fiatal a jövőben is állattartással kíván foglalkozni | Fotó: Szabó Éva-archív

Többször hallottuk már a fiataltól, hogy mindig is ő volt a család fekete báránya ­– erre is kitértek a talk-showban. – A családomban senki nem foglalkozott állattenyésztéssel, de engem valamiért mindig is vonzott a természet, és ezzel együtt a jószágok iránt is már egészen kiskoromban nagy volt az érdeklődésem. Három évig tanyán éltem, ami csak azt erősítette meg bennem, hogy azt csináljam, amit szeretek. Ugyanúgy foglalkozom olyan dolgokkal is, amikkel a korosztályom, egyszerűen jobban kötődöm a magyar hagyományokhoz, illetve a művészetekhez – fogalmazott a Naplónak, és megosztotta velünk azt is, mit válaszolt, amikor a műsorvezetőnő azt kérdezte tőle, miképpen lehetne elérni, hogy a korosztálya is hasonlóképpen vélekedjen az állattartásról, érdekeljék őket a jószágállomány körüli teendők.

Erre születni kell, mert nagyon sok kihívással és lemondással jár. Nőként nagyon nehéz elhelyezkedni a szakmában, ezért is dolgoznak leginkább férfiak az állattenyésztésben. Nagyon sok ötletem van arra, hogy a jövőben miként is kellene arra buzdítani a tizenéveseket vagy akár a korombelieket, hogy próbálják ki magukat abban, amit jómagam is csinálok: különböző telepeken gyermekcsoportokat fogadni, hagyományőrző táborokat indítani és így tovább – de ez még a jövő zenéje. Most arra összpontosítok, hogy minél több dologban kipróbáljam magam, és egyszer legyen egy saját tanyám, ahol állatokat tarthatok – mondta a görbeházi lány. Tudomása szerint idén is lehet majd jelentkezni a Gazdász Szépe versenyre; érdeklődésünkre elmondta, ő nem indul, de figyelemmel fogja kísérni, és reméli, lesz olyan lány, akinek drukkolni fog.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában