a jelenség háttere

2021.02.11. 14:05

Kommentháború: néha a lejáratás a cél

Kevés olyan közszereplő van, aki meri vállalni a véleményét.

A koronavírus-járvány mindannyiunk életét befolyásolja, többek között a közismert emberek mindennapjai is megváltoztak: megfigyelhető, hogy sokkal aktívabbak a közösségi oldalaikon. Az elmúlt időszakban több híresség között is kommentháború dúlt – az, hogy ezeknek mi a valóságalapja, illetve miért előttünk kell megvitatniuk a problémáikat, nem tudjuk. Ettől függetlenül az biztos, hogy egy-egy online vita akár a címlapra is varázsolhatja a feleket.

Megyeri Csillát, a debreceni származású influencert kérdeztük: Vajon a magyar sztárok tudatosan borzolják egymás idegeit? Így akarnak esetleg a köztudatban jelen lenni? – Nem gondolnám, hogy minden esetben előre megbeszélnék, kitervelnék a vita részleteit, illetve eleve az alapszituációt, de semmi sem lehetetlen. Nagyon sok olyan közszereplőt ismerek, akik arra használják mások ismertségét: róluk is beszéljen az ország! Velem is megtörtént már, hogy összevágtak rólam videókat, fals képet mutatva azzal az embereknek. Könnyen ítélkeznek egymás felett, és legtöbbször nem más a cél, mint a lejáratás. Ugye, ha valakit sikerül lejáratni, mi pedig a személy megnyilvánulásai ellen lépünk fel, akkor példát mutatunk – ehhez rendszerint felhasználják egymást a celebek, amivel egyáltalán nem értek egyet. Nemegyszer olyan emberek állítottak rólam hamis dolgokat, akik nem is ismertek. Persze, amikor rákérdeztem, mégis miért teszik, hogy is képzelik, nem kaptam konkrét választ: törléssel, tiltással reagáltak – számolt be a Naplónak.

Fotó: Megyeri Csilla-archív

Vitákat gerjesztenek

A fiatal nő hangsúlyozta, kevés olyan közszereplő van, aki meri nyilvánosan vállalni a véleményét egy másik ismertebb emberről. – Nemrégen az egyik műsorvezető megosztott rólam és a páromról egy cikket, és feltette a kérdést: „Szerintetek miről tudnék ezzel a két emberrel beszélgetni?” Először nagyon mérges lettem, de direkt nem reagáltunk, hiszen az is egy tudatos lejáratás. Persze, ha egy ismertebb közszereplő posztolna rólunk hasonlókat, akkor nem állnám meg szó nélkül, de nem kell mindenre reagálni. Mindannyian tudjuk, a negatív reklám is reklám – ezt pedig a celebek kihasználják. Biztosan vannak olyanok, akik tudatosan generálják a vitákat, hogy a mostani helyzetben se felejtsék el őket, de hosszú távon ezt nem látom célravezetőnek. Manapság a közösségi média felületei sokkal látogatottabbak, mint a járvány előtt. Ha ügyesek és kreatívak vagyunk, akkor érdeklődni fognak irántunk – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában