lemez is készül

2020.11.06. 19:15

Tavaszi koncertezésben reménykedik az Emma Undressed

A banda vigyázni akar az emberekre és magukra is, így idén már nem lépnek fel, hanem a saját lemezükre koncentrálnak.

Fotó: Emma Undressed-archív

Az Emma Undressed zenekar 2014 őszén alakult. – Béres Janival és az akkori tagokkal ezt megelőzően más néven zenéltünk egy évig, de új énekessel mentünk tovább és végül más nevet választottunk magunknak, ami tulajdonképpen nem szimbolizál semmit. Szimplán kellett egy új név, ezért próbáltunk ötletelni, de nem igazán sikerült. Két véglet volt: vagy semmit nem tudtunk felhozni, vagy rosszabbnál rosszabb nevekkel álltunk elő – emlékezett vissza Docsa Gábor dobos.

– Végül mindenkinek kötelező volt bedobni a közösbe minimum öt, maximum tíz nevet, majd pontoztuk mindegyiket, és ez nyert – folytatta, majd a tagok – Tordai Emese énekes, Béres János Dávid gitáros Tordai Levente basszusgitáros és Docsa Gábor dobos – elmondták, hogy saját megfogalmazásban csajénekes pop-metalt játszanak. – Szeretjük a mélyre hangolt gitárokat és a modern metal zenét, ezt vegyítjük befogadható, popos énektémákkal és dalszerkezetekkel, valamint egy kis elektronikával – tette hozzá Docsa Gábor.

Büszkeségek listája

Sok dolgot felsorolhat a banda, ha a büszkeségek listáját írják. – Számtalan fesztiválon megfordultunk már, továbbá rendszeresen indulunk tehetségkutatókon, ahol többnyire sikerrel szerepelünk. Nyertünk már több ilyen rendezvényt is, mint az Öröm a zene regionális döntőt, és játszottunk ugyanennek a sorozatnak az országos megmérettetésén is a Budapest Music Expon – részletezte Docsa Gábor. – Muszáj megemlíteni, hogy megnyertük a debreceni Studio-inSide tehetségkutatóját, közönségdíjasok lettünk az országos Rebel Yell tehetségkutatón, illetve többször játszottunk már az NKA Induló előadókat támogató meghallgatásán az A38-on is – jelentette ki. – Emellett büszkék vagyunk az egyéni sikerekre is. Mesi tavaly két díjat is nyert a zenekarral, az egyik a Szobrock legjobb énekese díj volt, a másik pedig a szegedi Amatours tehetségkutatón kapott Újfalusi Gábor Díj, amelyet minden Öröm a zene döntő legtehetségesebb fellépője kap meg – ismertette. – Új lemezt ígértünk 2020-ra, reméljük tudjuk tartani. Szerencsére a házi stúdiómban vesszük fel és keverjük a dalokat, így nem függünk mástól, de a vírushelyzet miatt sokszor az is problémás, hogy valaki el tudjon jönni egy próbára. A lemezről már kijött 3 dal klippel, van pár vadonatúj dalunk, illetve lesz kettő régebbi is csupán új köntösben – osztotta meg.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában