Faluból nagyvárosba

2020.03.06. 21:32

Állatorvosnak szánták, színész lett

Leginkább azt köszöni Debrecennek, hogy olyan rendezőkkel dolgozhatott, akikkel sehol máshol.

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

– Valahogy úgy alakult az életem, hogy mindig nagyon izgalmas emberekkel találkoztam. Olyan emberek vannak előttem, akik után érdemes menni. Ők visznek és vezetnek, én meg mindent megteszek annak érdekében, hogy megfeleljek – mondta Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész szerdán a Tiszántúli Református Egyházkerület által szervezett „Így jöttem” zenés kerekasztalbeszélgetés-sorozat állomásán.

A közönségnek született

Trill Zsolt egy apró, kárpátaljai faluban született, pályafutása a kezdetektől összefonódik a színházalapító-rendező Vidnyánszky Attilával, aki a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészeti vezetője, majd igazgatója lett, 2013-tól pedig a Nemzeti Színház főigazgatója. Ide követte őt Trill Zsolt, akinek színpadi alakításain túl filmszerepeit is művészi pályája szerves részeként tarthatjuk számon, hiszen többek között olyan neves alkotásokban szerepelt már, mint a Drakulics elvtárs, A Viszkis vagy a Kaméleon. A kerekasztal-beszélgetésen a színész azt is elmondta, hogy édesanyja állatorvosnak szánta, önmagát pedig sosem tartotta a legjobbnak sem a sportban, sem a tanulmányaiban, inkább kommunikálni szeretett az emberekkel. Először az iskolai fellépések alkalmával érintette meg a színpad adta csoda: azt érezte, képes adni valamit a közönségnek, a színházi lét azonban később vált tudatossá számára.

A beszélgetésről részletesen később olvashatnak a Hajdú Online-on.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában