televízió

2020.02.17. 09:59

Bűbájos, Debrecenhez ezer szállal kötődő vendég járt Fábry Sándornál

A gyönyörű műsorvezető és színésznő, Dobos Evelin nemrégiben Fábry Sándornál vendégeskedett, aki gyermekéveiről és pályájáról kérdezte.

Fotó: IMDb

Az ifjú tehetség többek között olyan neves alkotásokban szerepelt, mint Nemes Jeles László Napszállta című filmje: itt Zelmát, a kalapüzlet vezetőjét testesítette meg, a Topolánszky Tamás Yvan által rendezett, Kertész Mihály életéről szóló Curtiz című filmben pedig a filmrendező lányát alakította. Mindkét film díjat nyert: míg utóbbi a Montreali Filmfesztiválról hozta el a fődíjat, előbbi a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon zsebelt be elismerést.

Kalandos életút

Az ifjú tehetség gyermekkorát a Nyírségben, Ömbölytől két kilométerre egy tanyán töltötte, majd családjával Debrecenbe költözött, ahol általános iskolás évei alatt gyerekszínészként játszott a Csokonai Színházban. Középiskolai tanulmányait pedig az Ady Endre Gimnáziumban végezte dráma tagozaton.

A Fábry show-ban elmondta, csodás gyermekkora volt. Sokáig balettozott, egyik táncóráján a Csokonai Színházban vette észre Tóth János rendező, aki épp egy kislányt keresett az előadásához, a Mario és a varázslóhoz. Evelin a gimnáziumban nem érezte elég jónak magát, speciális óráit az utolsó években le is adta, és a matematika­faktot vette fel.

Végül közgazdászszakra adta be a jelentkezését a cívisvárosban, végül otthagyta, s megtalálta igazi útját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol televíziós műsorkészítő szakon végzett, osztályfőnöke Bárdos András volt.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában