régi ismeretség

2019.12.22. 07:00

Többet ér, mint egy hakni

Karácsonyi dalokkal kedveskedett a gyerekeknek Axel.

Fotó: Matey István

A BAGE Karácsony meglepetés vendégként a Kerozin egyik tagja, Axel is színpadra lépett szombat délután Debrecenben. Az énekes a Naplóval megosztotta, ismertségük Buzás Lajossal, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének vezetőjével régre nyúlik vissza.

– Először pont egy ilyen rendezvényre hívott meg, s azt kérdeztem magamtól, mit keresek én itt. Kiabáljam a Kismalacot vagy a Nelli az elefántot? Pár nappal ezelőtt Nagyváradon voltunk egy református egyházi rendezvényen, s maga Lajos mesélte utána, hogy a papok összerezzentek, mikor meghallották a Kerozin a nevét. Évekkel ezelőtt csináltunk egy egész karácsonyi albumot, így ez a karácsonyi fellépések mellőzik azokat a trágárabb kifejezéseket, amik egyébként a Kerozint jellemzik. Ezeket a karácsonyi dalokat a gyerekek nagyon élvezik, én pedig nagyon élvezem azt, amikor adhatok – mondta el Axel, hozzátette: az a hála és szeretet amit visszakapsz, sokkal többet ér mint egy olyan hakni, amit mondjuk egy falunapon lenyomsz.

Koncertek és új album

Az elmúlt években ugyan nem örvendeztette meg közönségét új dallal az együttes, most azonban gőzerőkkel munkálkodnak az új lemezeken.

– Dolgozunk a 2020-as anyagon, már két éve készül egy olyan best of anyag, ami az eddigi életművünket új techno-rock verzióban foglalja össze, illetve egy teljesen új albumon is dolgozunk, így egyszerre most 22 dal készül, ebből 11 teljesen új – tudatta az énekes.

Az év végén sem dőlnek hátra a srácok, számos fellépés vár még rájuk 2019 utolsó napjaiban, Debrecenben december 30-án találkozhatunk velük egy elő szilveszteri buli keretében.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában