MLSZ

2024.03.01. 23:06

Szélesi Zoltán vette át az U21-es labdarúgó-válogatott irányítását

Gera Zoltán hétfői távozása után Szélesi Zoltán vette át az U21-es magyar labdarúgó-válogatott irányítását.

MW

Szélesi Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya a Luxemburg - Magyarország barátságos mérkőzés kezdetén a luxembourgi Josy Barthel stadionban 2017. november 9-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: JULIEN WARNAND

 A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki tájékoztatása szerint a 42 éves szakembert "a következő U21-es Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig" nevezték ki. Szélesi ebben az idényben az U18-as együttes szövetségi edzőjeként dolgozott, korábban Robert Kilin, majd Gera mellett másodedzőként már tevékenykedett az U21-es csapatnál. Az U18-as nemzeti együttesnél a hétvégén kezdődő összetartást követően adja át a helyét, pótlását várhatóan házon belül oldja meg a szövetség. 

"Nagy örömmel vállalom a feladatot, nem újdonság számomra, hogy a legtehetségesebb fiatalokkal dolgozzak. Tudom, hogy ez kettős felelősség, hiszen a személyes fejlődésük és a felnőtt válogatotthoz vezető útjuk egyengetése mellett a korosztály eredményességét is javítani kell" 

- mondta a játékosként 28-szoros válogatott tréner. "Mindenki számára motiváló Marco Rossi csapatának fejlődése és eredményessége, mi ezt a folyamatot szeretnénk támogatni és követni". 

Szélesi elődje, Gera a másodosztályban feljutásért küzdő Vasas vezetőedzője lett. Az U21-es válogatott március 21-én Moldovát fogadja felkészülési mérkőzésen, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Eb-selejtezőt, amely ősszel további három mérkőzéssel fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában