Labdarúgás

2024.02.16. 10:33

Sztankovics több döntéssel sem elégedett, s pokolért kiált

Egy góllal kikapott a Fradi Athénban, de az edzője, Dejan Sztankovics szerint a visszavágón meglehet a továbbjutás.

MW

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője beszél a csapat sajtótájékoztatóján a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott, Olimpiakosz–Ferencvárosi TC első mérkőzés előtti napon a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Elveszítette az Olimpiakosz elleni párharc görögországi felvonását a Ferencváros az Európa-konferencialigában, de a zöld-fehérek edzője, Dejan Sztankovics szerint koránt sincs lefutva a párharc. Az Olimpiakosz frissen kinevezett edzője, José Luis Mendilibar is elismerte, hogy a mérkőzés egyes periódusaiban a Ferencváros jobban teljesített a csapatánál. Az első meccsen mutatott játék képe alapján nincs rossz helyzetben a magyar bajnok a visszavágó előtt.

STANKOVIC, Dejan
Ddejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott, Olimpiakosz–Ferencvárosi TC első mérkőzésen a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 15-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A Ferencváros óriásit küzdött, s egy percig vezetett is az Olimpiakosz félelmetes otthonában, de később a videóbíró elvette Varga Barnabás gólját. A második félidőben egyre jobban fokozta a nyomást a görög csapat, amíg egyetlen egyszer hibára nem tudta kényszeríteni a Fradi védelmét – írta meg az Origó. A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics a mérkőzés után érthetően csalódott volt, de a szerb szakember egyúttal már a visszavágóra is gondolt, ahol óriási szerepe lehet a magyar bajnokcsapat szurkolóinak is.

A cserék hoztak fordulatot

– Csalódott vagyok, mert az első félidőben remekül alkalmaztuk az eltervezett taktikát, hatvanöt-hetven percig megfelelően kontrolláltuk a játékot, sokat futottunk. Ne értsenek félre, az Olimpiakosz megdolgozott a sikerért, nem akarom kisebbíteni az érdemeit, de voltak olyan döntések, amelyekkel nem értek egyet – árulta el a szerb szakember a lefújást követően. Sztankovics azt is hozzátette, hogy az elemzőknek köszönhetően makulátlanul sikerült a Ferencváros felkészülése, csak sajnos a második félidőben kifogyott a szufla a játékosokból.

A cserék természetesen friss erőt, friss dinamikát hoztak az Olimpiakosz játékába, mi pedig az utolsó húsz-huszonöt percben elvesztettük a szervezettségünket. Nem szeretek veszteni, úgyhogy egyáltalán nem vagyok boldog, de büszke vagyok a játékosaimra, mert remekül küzdöttek

– mondta el a zöld-fehérek edzője.

A Fradi válogatott csapatkapitánya, Dibusz Dénes szerint egy fokkal jobb a helyzet, mint a tavalyi, Leverkusen elleni egyenes kieséses párharc első meccse után az Európa-ligában.

– Volt pár szép támadásunk, de utána érződött, hogy becsúszik pár hiba, nehezebben értünk vissza, a cserékkel tudtak frissíteni, kis fölénybe kerültek, a meccs végén pedig megszerezték a győztes gólt. Egy fokkal jobb a helyzet, mint tavaly a Leverkusen ellen – nyilatkozta a magyar játékos, aki a 406. tétmeccsén védte a Fradi kapuját, ezzel a kapusok között klubrekorder lett a 34-szeres magyar bajnok csapatnál.

Sztankovics számít a Fradi-drukkerekre

A görög csapat Európa-liga-győztes edzője, a spanyol José Luis Mendilibar örült a győzelemnek, de azt kiemelte, hogy a Ferencváros remekül futballozott a mérkőzésen – írta meg az Origó.

– Nagyon fontos a jó kezdet, de még nem jutottunk tovább, mert az egy-nulla nem életbiztosítás, de kezdetnek megteszi. Remélhetőleg nem úgy fogunk kezdeni a visszavágón, mint most, mert a meccs elején a Fradi jobban játszott nálunk, és sok gondot okozott nekünk. Javulnunk kell, mert a továbbjutáshoz ez nem lesz elég – nyilatkozta a spanyol szakember, aki a cseréinek köszönhette, hogy begyötörték a győztes gólt a fáradt Fradi ellen.

– A Fradi szerintem elfáradt a végére, sok energiát beletett a meccsbe, ez pedig kiveszi az ember erejét. A cserék is sokat hozzátettek és ki tudtuk használni a Fradi fáradtságát

– foglalta össze az El-győztes edző. Dejan Sztankovicsnak volt egy kérése a magyar szurkolók felé a jövő csütörtöki visszavágóval kapcsolatban.

– Minden nyitott, a visszavágón mi leszünk otthon huszonötezer néző előtt. Azt akarom, hogy ordítsanak, igazi poklot akarok, a szurkolók segítségével tudunk álmodozni, miért ne – tette hozzá Sztankovics. A visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában.

Konferencia-liga, rájátszás, 1. mérkőzés:

Olimpiakosz–Ferencváros 1-0 (0-0)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában