Légiósok

2024.01.15. 12:34

Schmidt Ádám: soron kívül megoldottuk a labdarúgók transzferproblémáját

A döntéshozók Magyarország sportérdekét tartották szem előtt - adta hírül a Mandiner.

MW

Forrás: Dr. Schmidt Ádám/Facebook

Gyorsan sikerült megoldást találni a Sallói István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE sportigazgatója által felvetett problémára, miszerint az idegenrendészeti törvény a futballklubok átigazolási stratégiájára is hatással van. 

A szabályozás kimondja: az Idegenrendészet 2024. január 1-től február 29-ig nem állíthat ki tartózkodási engedélyt az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térség nem EU-s tagjain (Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Svájcon kívüli állampolgár részére. 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár azonnal reagált a helyzetre, és Facebook-oldalán közölte az örömhírt: „Megoldottuk az átigazolási kérdést!” – így tehát elhárult az akadály a klubok előtt, zöld lámpát kapott az eltervezett transzferstratégia.

„Személyesen találkoztam a Belügyminisztérium részéről dr. Bolcsik Zoltán rendészetért felelős államtitkárral és egyeztettünk az új idegenrendészeti törvényről.

A megállapodásunk szerint a 2024 évi kiemelkedő jelentőségű sport világeseményekre való felkészülés fontosságát szem előtt tartva és Magyarország sportérdekére tekintettel

 az érintett sportolók kérelmezhetik a belügyminisztertől a tartózkodási engedély kiadását”

 - írta közösségi oldalán az államtitkár. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában