Rekord

2023.10.03. 13:30

Kétmillió látogató gyönyörködött idén nyáron a Városligetben (videó)

Hihetetlen látogatószámmal zárta az idei nyarat a megújult Városliget. A 10 éve indult felújítás kezdeti elképzeléseit is túlszárnyalta a Liget Budapest Projekt, pedig még nem is zárult le a fejlesztés –adta hírül a Metropol, amelynek stábja nem csupán az emblematikus helyszíneket kereste fel, hanem a látogatók véleményét is kikérte.

MW

A Magyar Zene Háza az egyik legkedveltebb helyszín

Forrás: Liget Budapest/Facebook

A megkérdezettek – kül- és belföldiek egyaránt – bár különféle célokkal látogattak ki a Városligetbe, abban mindnyájan egyetértettek: a terület Budapest első számú családi élményparkja, avagy 

egy szelet Európából a város szívében.

Itt a legkisebbektől a legidősebbekig, a kultúrakedvelőktől a természetbarátokig mindenki megtalálja, amit keres – összegezte a Metropol

A legnépszerűbb helyszínek listáját a számos rangos díjjak elismert építészeti remekmű, a Magyar Zene Háza vezeti – a csodálatos épületnek több mint 400 ezer látogatója volt idén nyáron. 

Hazán legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere, a Nagyjátszótér igazi gyermekparadicsom, nem csoda, hogy folyamatosan telt házas volt. A 13 ezer négyzetméteres parkrészben közel 50 különleges játékelemet állítottak fel, a központi látványosság  egy 16 méter magas mászókaszerkezet, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. 

Az új Néprajzi Múzeum – amelynek tetőterasza plusz zöldfelületet nyújt a látogatóknak és csodálatos panorámát is biztosít az egész Ligetre – sem maradt szégyenben: a Budapest aranykorát is bemutató kiállításra több mint 200 ezren voltak kíváncsiak. 

A magyar képzőművészek alkotásaival díszített Mélygarázs feletti részen hangulatos, esténként kivilágított és zenélő szökőkút mellett lehet megpihenni. A komolyzene kedvelőinek igazi csemege itt megpihenni.  

A Metropolnak a Városligetben készült videóját alább tudja megnézni: 

A Metropol eredeti cikkét ITT tudja elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában