Bulvár-celeb

2021.07.23. 05:50

Késsel fenyegette, megerőszakolta és teherbe ejtette nevelőapja a 12 éves kislányt

A férfi arra akarta rávenni a kislányt, hogy hazudja azt, hogy egy osztálytársától lett terhes.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlottak 2019 nyarán egy internetes oldalon ismerkedtek meg. Nem sokkal ezután élettársi kapcsolatba kerültek. Az asszony dél-hevesi házában együtt laktak a nő három gyermekével, köztük egy akkor 11 éves kislánnyal is – írja az ügyészség.

Az iskolás korú gyerekek egy évvel később, a járvány-helyzet miatt otthon tanultak, mialatt nevelőapjuk felügyelte őket. Élettársa nem foglalkozott a kicsikkel, munkája után legtöbbször lerészegedett és lefeküdt aludni.

A nevelőapa – a nő tudtával és beleegyezésével – rendszeresen bántotta a gyerekeket, ami miatt féltek tőle, különösen azután, hogy tudatta velük, korábban gyilkosság miatt volt már börtönben.

A férfi késsel a kezében gyakran beosont a nevelt lányához éjszakánként, akit rendszeresen közösülésre kényszerített. Tavaly nyáron pedig teherbe is ejtette.

Amikor ez kiderült, arra kérte, fogja rá az egyik osztálytársára.

A férfi és nő magatartásának eredményeként az érzelmi elhanyagolás, a fizikai bántalmazás és főként a súlyos szexuális trauma következtében a kislány személyiségfejlődése, bizalma, biztonságélménye, anya- és apaképe alapvetően sérült.

A gyámhatóság őt – és hasonlóan traumatizált testvéreit – nevelésbe vette, az anya szülői felügyeleti joga szünetel.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a törvényszék a most 60 éves férfival szemben – beismerése esetén – 16 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki, továbbá végleges hatállyal tiltsa el őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Az anya esetében az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést,

valamint határozott idejű foglalkozástól eltiltást indítványozott, és indítványt tett a szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is mindhárom kiskorú gyermeke vonatkozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában