Helyi közélet

2013.06.18. 11:46

Rockoviról álmodnak a debreceni zenészek

Rocksuli után rockovi biztosíthatja majd az utánpótlás képzést, a zenészapukák legnagyobb örömére.

Rocksuli után rockovi biztosíthatja majd az utánpótlás képzést, a zenészapukák legnagyobb örömére.

Debrecen - Az elmúlt hónapokban 700-800 zenésszel beszéltem az "50 éves debreceni rockzene" eseménysorozatának apropóján és számos esetben tapasztaltam, hogy a találkozók megszervezésében nehézséget okozott a gyermekfelügyelet megoldása.

Többször előfordult, hogy "jobb híján" a lurkók jöttek az apukákkal, a megbeszélések alatt viszont nem unatkoztak, jól összebarátkoztak, eljátszottak a többi kicsivel. Ekkor pattant ki Blaskovich Attila (Blasi - Premier Plan zenekar) fejéből az ötlet, hogy nyitni kellene egy rockóvodát, ha már ennyi kisgyerek van a debreceni zenészek nagy családjában - idézte fel a kezdeteket Váradi Ferenc, a félévszázados jubileum köré szerveződő programok "motorja". Megjegyezte, a rockovi elnevezés becsapós lehet, inkább családi napköziként kell elképzelni ezt a tervet. Merthogy egyelőre csak terv a rockovi, a közös foglalkozások viszont körvonalazódni látszanak.

- Heti egy alkalommal az egyik megyeszékhelyi klub ad helyet, ahol a szülők beszélgethetnek, amíg a gyerekek játszanak - vázolta az elképzelést a rádiós, hozzátéve: az már biztos, hogy lesz egy rockovi tábor a nyáron.

A beszélgetésből kiderült, ez is hasonlóan alakult (közös ötletelés; mindenki hozzáteszi, amit tud), mint a jubileumi programok egy része, így nem is nagyon van anyagi vonzata. A lelkesedés és potenciális, mintegy 100 ovis és kisiskolás gyerek adott, a felajánlások pedig folyamatosan érkeznek.

- Mint kiderült, több zenész is csinál gyerekműsorokat, ők szívesen vállalták, hogy ingyen lépnek fel, tartanak foglalkozást - hozott példát Váradi Ferenc, megjegyezve: ezt nem úgy kell elképzelni, hogy itt majd a gyerekek AC/DC-t vagy Metallicát hallgatnak naphosszat, de lennének zenés foglalkozások.

- A kicsiket a szülők foglalkozása vagy épp rockzene szeretete köti össze elsősorban, ám bízunk benne, hogy közülük kerül majd ki az utánpótlás - tette hozzá. Hangsúlyozta, ha olyan fázisba lép a kezdeményezés, akkor szakembereket is bevonnak majd, addig viszont maradnak a közös programok, a jókedv és a rock.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában