HAON Sziréna

2018.12.07. 09:08

Tanyatűzhöz és sérült gázvezetékhez vonultak a tűzoltók

Hajdú-Bihar - Építési munkálatok közben megsérült egy gázvezeték a debreceni Miklós utcán, Bodaszőlőn füstölő, főzőhelyiség és filagória égett.

Hajdú-Bihar - Építési munkálatok közben megsérült egy gázvezeték a debreceni Miklós utcán, Bodaszőlőn füstölő, főzőhelyiség és filagória égett.

Csütörtök hajnalban egy egyedül élő ember kérte a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók segítségét. A segélykérő a vonaton utazva hívta a tűzoltókat, mert emlékezett, hogy bekapcsolva felejtette a főzőlapot a lakásában. Az egység Hajdúhadházon, az Attila utcába vonult, majd a lakást kívülről átvizsgálták. Tüzet nem találtak, de a biztonság kedvéért levágták a lakatot a villanyóra szekrényről, majd lekapcsolták a kismegszakítót.

Meghasadt egy akácfa ága és veszélyeztette a gyalogos forgalmat a debreceni Nógrádi Mátyás utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy csáklya segítségével távolították el az ágat.

Délben építési munkálatok közben megsérült egy gázvezeték Debrecenben, a Miklós utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók biztosították a területet, amíg a gázszolgáltató szakemberei a helyszínre érkeztek. A katasztrófavédelem szakemberei iparbiztonsági helyszíni szemlét folytattak le.

Délután egy faszerkezetű hétvégi házban füstölő, főzőhelyiség valamint egy tizenhat négyzetméteres fa filagória égett Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Püspöki tanyán. A hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet, amely során senki sem sérült meg – összegezte a csütörtöki riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 3 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 14 személyt fogott el, akik közül 11 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten,míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!