HAON Sziréna

2018.10.25. 11:13

Eldurvult gyermekelhelyezési vita ügyében emeltek vádat Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A vád szerint a sértett el akarta vinni a gyermekét, azonban volt anyósa megfenyegette, hogy elvágja a nyakát.

Hajdúböszörmény - A vád szerint a sértett el akarta vinni a gyermekét, azonban volt anyósa megfenyegette, hogy elvágja a nyakát.

A Hajbúböszörményi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a hajdúböszörményi asszony ellen, aki a megyei főügyészség közlése szerint a nála lévő unokáját nem adta át az anyjának, őt pedig megöléssel fenyegette.

A sértett és a vádlott fia a bűncselekmény elkövetését megelőzően élettársi kapcsolatban éltek, a kapcsolatukból született hároméves gyermekük 2018. február 14-én a vádlott hajdúböszörményi házában tartózkodott. A fenti nap reggelén a kiskorú gyermek anyja a helyi hatóságtól kért segítséget, mivel állítása szerint a gyermek láthatáson volt az édesapjánál Hajdúböszörményben, aki azonban annak letelte után nem vitte vissza az anyához. A gyámhivatal munkatársa a rendőrség közreműködésével és a sértettel együtt jelent meg a vádlott lakóhelyén. A gyámhatóság képviselője tájékoztatta a vádlottat az illetékes járásbíróság gyermekelhelyezés kapcsán hozott elsőfokú döntésének tartalmáról, arra tekintettel a gyermeket el akarták vinni.

A vádlott ingerülten, agresszíven lépett fel, és miután észrevette, hogy a gyermek anyja a rendőrségi autóban ül, közelebb ment hozzá és trágár módon szidalmazta, megöléssel fenyegette, miközben kijelentette, hogy a gyermeket onnan senki nem viheti el – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Tekintettel arra, hogy a helyszínen a gyámhivatali ügyintéző telefonon az elsőfokú polgári bírósági döntésben foglaltakkal ellentétes másodfokú döntésről szerzett tudomást, a rendőrök a gyermeket nem vitték el.

A vádlott agresszivitása, fenyegetése a sértettben komoly félelmet keltett, a volt anyósa ellen zaklatás vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatalát, illetve intézkedésként próbára bocsátás elrendelését indítványozta a vádlott vonatkozásában.

- Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség -


[related-post post_id="4028492"]

[related-post post_id="4028190"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!