HAON Sziréna

2018.10.02. 09:42

Avar és trágyarakás lángolt, ittas sofőrt fogtak a határon

Hajdú-Bihar - Tűzoltóink és rendőreink is beszámoltak a hétkezdet eseményeiről.

Hajdú-Bihar - Tűzoltóink és rendőreink is beszámoltak a hétkezdet eseményeiről.

Füstölni kezdett majd kigyulladt hétfő délelőtt egy kétszáz négyzetméteres trágyarakás mintegy tíz négyzetméteres területe Hajdúnánás külterületén, a Ludasér tanyában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók végezték az oltást két vízsugárral, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók pedig vízszállítóval segítették a munkájukat. A terület tulajdonosa egy erőgép segítségével szétterítette a rakást, így a lángokat rövid idő alatt megfékezték a tűzoltók.

Húsz méteres fát vágtak ki Bagaméron, az Arany János utcában, mert rádőlt két villanyvezetékre. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint az áramkimaradás kétszáz fogyasztót érintett ideiglenesen.

Egy négyzetméteren lángra kapott az avar tegnap este Egyeken, a Béke utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltottak el a lángokat – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Ittasan akart belépni

Pozitív értéket mutatott az alkoholszonda a román sofőrrel szemben az ártándi határátkelőhelyen – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A román férfi az általa vezetett teherjármű sofőrjeként jelentkezett belépésre október 1-jén 7 óra körül a határátkelőnél. A rendőrök ellenőrizték a járművezetőt, akivel szemben felmerült az ittasság gyanúja. A 44 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda végül pozitív értéket mutatott, ezért a sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 4 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!