HAON Sziréna

2018.06.14. 15:10

Gyilkolt volna féltékenységében egy férfi Hajdú-Biharban

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa a vádlott szabadságvesztés büntetését 10 évre súlyosította.

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa a vádlott szabadságvesztés büntetését 10 évre súlyosította.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018. januárjában M. I. vádlottat emberölés kísérlete és közokirat-hamisítás miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ítélőtábla a csütörtökön megtartott tárgyaláson osztotta az ügyészség álláspontját, mely szerint a vádlott ölési szándékkal követte el a cselekményt. Az elkövetéskori és azt követő magatartása azt bizonyítja, hogy egyértelműen ki akarta oltani a sértett életét. Ráadásul a férfi egy korábbi tett miatt kiszabott próbára bocsátása ideje alatt követte el a cselekményt.

Féltékeny volt a férfi

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2015-ben költözött össze először Hajdúböszörményben. Kapcsolatuk nem volt harmonikus, mert a vádlott féltékenykedése miatt az asszony többször elköltözött tőle. 2016-ban újra együtt éltek és velük élt a sértett korábbi házasságából származó két gyermeke is. A vádlott féltékenykedése azonban nem szűnt meg. 2017. márciusában a sértett újra úgy döntött, hogy szakít a férfival és albérletet keresett magának. A vádlott azonban nem tudott ebbe belenyugodni. Amikor a sértett egyedül volt a lakásban, a vádlott újra kérdőre vonta a szakítás miatt. A sértett továbbra is ragaszkodott döntéséhez. A vádlott erre a sértettet a falhoz lökte, és egy késsel, közepes-nagy erővel nyakon szúrta. Ezt követően a kést megtörölte a ruhájába, zsebre tette és magára hagyta a vérző élettársát. A sértett észlelve az erős vérzést, próbálta elállítani azt, de nem sikerült. A vádlott a kapuban még találkozott a sértett hazaérkező fiával, aki értesítette a mentőszolgálatot. A sértett közvetlen életveszélyes állapotba került a szúrás miatt, maradandó testi fogyatékosság alakult ki nála.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!