HAON Sziréna

2018.05.29. 08:43

Tartálybalesetet imitáltak

Debrecen - Sérültek kimentését és kármentesítést gyakoroltak az erőműben.

Debrecen - Sérültek kimentését és kármentesítést gyakoroltak az erőműben.

Előre eltervezett, megyei katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott hétfőn délelőtt Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Veolia Energia Magyarország Zrt. debreceni erőművében.

Mint megtudtuk, a katasztrófavédelem egy úgynevezett katasztrófafelszámolási, együttműködési és a kritikus infrastruktúra védelmét célzó gyakorlatot dolgozott ki.

Zavartalan ellátás

Ennek megvalósításában kérte az erőmű közreműködését. A gyakorlatra Hajdú-Bihar megye öt városából érkeztek tűzoltók. A tűzoltóságnak egy, az erőműben bekövetkező szimulált katasztrófahelyzetet kellett megoldania, egy olajtartály képzeletbeli károsodása nyomán.

A tűzoltók személyi sérült kimentését gyakorolták, illetve az olajtartály kármentesítését imitálták. A valóságban ugyanakkor nem kell tartani az erőmű, illetve a távhőtermelés leállásától, az ellátás zavartalan volt a gyakorlat teljes ideje alatt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!