HAON Sziréna

2018.05.29. 10:21

Nem bírták a fák ágai, de a vakolat sem

Hajdú-Bihar - Több helyen is megküzdöttek a leszakadt ágakkal a vasárnapi vihar után Hajdú-Biharban.

Hajdú-Bihar - Több helyen is megküzdöttek a leszakadt ágakkal a vasárnapi vihar után Hajdú-Biharban.

Vámospércs közelében egy nyolc méteres fűzfa az úttestre dőlt, a közúti forgalmat akadályozta. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók hétfő reggel vonultak a helyszínre. Motoros láncfűrésszel és kézi szerszámokkal eltávolították a fát.

Hajdúböszörményben, a Győrössy kertben egy társasház oldalfaláról a vakolat lehullott, a további omlás a járókelőket veszélyeztette. A hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik gépezetes tolólétrán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították a vakolatot.

Debrecenben, a Vágóhíd és a Sípos utca kereszteződésében tizenöt méteres fa ágai járdára szakadtak. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították.

Hétfő délelőtt Debrecenben, a Faraktár utcában egy lakattal lezárt garázsban egy kutya bezárva maradt. A tulajdonos kérte a tűzoltók segítségét a lakat levágásban, mert aggódott a kutyáért. A debreceni hivatásos tűzoltók levágták a lakatot, a kutyát kiszabadították. Az ebnek nem lett baja.

Délután Debrecenben, a Bartók Béla és Honvédtemető utca kereszteződésében a megyeszékhely hivatásos tűzoltói több veszélyes faágat vágtak le gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel.

Tíz méteres fa ága hasadt le a debreceni Hajó utcában, a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A debreceni tűzoltók eltávolították a faágat. A Bem téren is hasonló káresethez riasztották a tűzoltókat. Emelőkosár segítségével érték el a veszélyes ágakat, majd levágták azokat.

A tetőre szakadt ágakat kellett eltávolítani a debreceni hivatásos tűzoltóknak a debreceni Bercsényi Miklós utcában is. A műszaki beavatkozáshoz kihúzós létrát használtak.

Motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze tegnap este Hajdúsámsonban, a Petőfi utcában és Jánostava dűlő sarkán. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és az üzemanyag szivárgást megszüntették. A balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentőszolgálat kórházba szállította - tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.


[related-post post_id="3873516"]

[related-post post_id="3873382"]

[related-post post_id="3873355"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!